UZ PRIČE ZA LAKU NOĆ, LAKŠE JE OSTATI U BOLNICI Tete i stričeki pričalice vraćaju se na Rebro, a uveseljavat će još neke pacijente

Foto: Medicinski fakultet

Nakon dvije i pol godine pandemijskog izbivanja, udruga “Smiješak za sve”, ponovno će svake večeri čitanjem priča uveseljavati brojne male pacijente u zagrebačkom KBC-u Rebro. Nedavno su počeli obilaziti i malene prijatelje u Klinici za dječje bolesti Zagreb – Klaićeva, a pripremaju se osvojiti srca najmlađih pacijenata u još jednoj bolnici, ali izvan Zagreba.

Budući da su još 2021. godine uspostavili svoj kontejner “Smješkova knjižnica” u Petrinji, gdje svakodnevno dočekuju djecu svih uzrasta s kojima pišu zadaće, čitaju knjige, a svako toliko organiziraju i kreativne radionice, odlučili su volontere i njihove priče dovesti i u sisačku bolnicu.

“Od 15. lipnja naše tete i stričeki pričalice volontirat će svakodnevno na odjelu pedijatrije u sisačkoj Općoj bolnici. Veselimo se toj suradnji, a već nam se javljaju i volonteri s tog
područja koji bi se željeli uključiti u projekt. Nadamo se da će oni ubrzo i preuzeti svoju priču koja će biti jednako lijepa kao i zagrebačka“, izjavila je Marijana Jergović, predsjednica udruge “Smiješak za sve”.

Dodala je i kako udruga pokreće još jedan novi projekt u suradnji sa zagrebačkom Poliklinikom Holistera – Centrom za integrativnu medicinu koju je osnovala doc. dr. sc. Maša Hrelec Patrlj, spec. dječje kirurgije.

“U Poliklinici Holistera čitat ćemo onkološkim pacijentima dok primaju kemoterapiju kako bismo im skratili vrijeme, ublažili zabrinutost, skrenuli misli i ono najvažnije, pokazali da je netko uz njih i u tim trenucima. Projekt bi trebao krenuti tijekom svibnja”, najavila je Jergović.

Predsjednica Udruge istaknula je kako okupljaju ljude velikog srca koji su spremni darovati svoje vrijeme drugima te da nemaju zaposlenih, nemaju svoj prostor, a u protekle tri godine nisu aplicirali ni za jednu novčanu pomoć niti od države niti od grada.

“Uz dobru volju i složnu ekipu sve se može i ništa nije prepreka“, zaključila je Marijana Jergović.


Komentari