Uz Plenkovića samo je jedan novi ministar rođen u Zagrebu: Možete li pogoditi o kome je riječ?

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nova Vlada premijera Andreja Plenkovića je predstavljena, a u njoj se krije niz ministara iz raznih dijelova zemlje.

Među njima nalazi se tek jedan ministar rođen u Zagrebu. Riječ je o novom, starom ministru obrazovanja Radovanu Fuchsu koji se u glavnom hrvatskom gradu rodio 1953. godine.

Fuchs je inače oženjen i ima dva sina. Diplomirao je na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu,a magistrirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i to iz područja biomedicine znanosti.

Doktorirao je iz područja toksikologije i farmakologije na Biomedicinskom centru Sveučilišta u Uppsali. Bio je poseban savjetnik Plenkovićeve Vlade za koordinaciju rada Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme.

Osim Fuchsa u Zagrebu je 1970. godine rođen i premijer Plenković, otac dvoje djece koji je diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu, na kojem je potom i magistrirao međunarodno javno i privatno pravo.

U karijeri je uz ostalo bio zastupnik u europskom parlamentu, ali i u Hrvatskom saboru bio je državni tajnik za europske integracije, a 2016-e godine preuzeo je HDZ. Plenković je ljubitelj košarke, a uz to govori engleski, francuski talijanski i njemački jezik.

Plenković objavio imena novih ministara: Otkrio i tko će obnašati ostale važne dužnosti iduće četiri godine


Komentari