UVJERLJIVA POBJEDA DAVORA BERNARDIĆA: Ostojić s ‘Berom’ na svom privatnom tulumu zapjevao ‘Ružu crvenu’

FOTO: Petar Glebov/PIXSELL

Davor Bernardić novi je predsjednik SDP-a s osvojenih 64,54% glasova, čime je nadmoćno pobijedio svog protivnika Ranka Ostojića. 

Nakon prebrojanih 14.000 glasova za Bernardić je dobio 67,25 %, a Ostojić 32,75 % glasova birača SDP-a koji su izašli na izbore. Prema neslužbenim saznanjima, odaziv birača bio je nešto manji u odnosu na prvi krug izbora. Novi predsjednik stranke vodit će SDP sljedeće četiri godine.

>>>TKO ĆE ZASJESTI U PREDSJEDNIČKU FOTELJU? Izbori za novog predsjednika SDP-a

U središnjici stranke rezultati izbora dočekani su pljeskom, a skandiranjem “Bero, Bero” dočekali su Zorana Milanovića, njihova lidera koji ih je u svom smjeru vodio punih 9 godina.

Milanović je čestitao novom predsjedniku: “Dragi prijatelji, Davor Bernardić je novi predsjednik stranke. Pomozite mu. Bez obzira na to što smo demokratska stranka, koja ima stroge procedure, koja ima više kandidata, predsjednik je prvi među jednakima i o njemu ovisi puno stvari. Dajte mu podršku, neka bude iskrena, jer pred njim su izazovi. Pred vama su izazovi onih koji trebaju voditi Hrvatsku. To je vaš zadatak – voditi Hrvatsku. Živjeli!”

Bernardić je također svima zahvalio.

“Danas je pobijedio SDP. Hvala Zoranu Milanoviću i na svemu dobrome što je napravio. Hvala svima koji su me podržavali kad je bilo najteže. SDP je pokazao da se može mijenjati. Od sutra krećemo graditi dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti”, rekao je novi predsjednik SDP-a, prenosi HRT.

Ranko Ostojić zahvalio se svima koji su izašli na zbore te je čestitao Bernardiću.

“Čestitam SDP-u, čestitam Davoru. Ja nisam odustajao, neće ni on”, rekao je Ostojić.

Čestitala mu i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Davor Bernardić čestitku je primio i od predsjednice Kolinde putem SMS-a.

Poštovani gospodine Bernardić, čestitam vam na izboru za predsjednika SDP-a. Izražavam spremnost i želju za suradnjom u zaštiti nacionalnih interesa i radu na boljitak života svih naših građana. To je, naime, prvenstvena zadaća sviju nas – Vas kao novog lidera oporbe, a i mene kao predsjednice Republike. Nadam se da ćemo u idućem razdoblju imati prilike i za razgovor o dobrobiti naše domovine. Srdačan pozdrav, Kolinda Grabar-Kitarović, stoji u SMS poruci, piše Jutarnji list.

bernardic-ostojic

Privatni tulum Ranka Ostojića

Nakon što ga je Davor Bernardić uvjerljivo pobijedio na izborima za predsjednika SDP-a Hrvatske, Ranko Ostojić organizirao je poslije proglašenja rezultata izbora na Iblerovom trgu svoj privatni tulum u jednom klubu u Savskoj ulici.

Na tulum je u jednom trenutku na njegov poziv stigao i novi šef stranke Davor Bernardić, piše 24sata.

Na Ostojićevoj zabavi Bernardić je ubrzo po dolasku uzeo mikrofon u ruke i tako zapjevao Ružu crvenu i sa samim Ostojićem, no nije se dugo zadržavao u klubu.


Komentari