UTRKA GRAĐANA NA 10 KILOMETARA: Čuvena ‘Holjevka’ blokirat će promet u velikom dijelu grada

Facebook

Zagrebački atletski savez u suradnji sa Zakladom policijske solidarnosti, u nedjelju, 6. ožujka, organizira utrku građana na 10 kilometara, pod nazivom “Holjevka”.

Start utrke je na zagrebačkom Mostu slobode, a cilj je na Bundeku. Avenija Većeslava Holjevca, bit će zatvorena za sav promet i to na dionici od Avenije Dubrovnik, do Mosta slobode, kojim će također biti obustavljen promet, kao i Ulicom Hrvatske bratske zajednice i to od 10.30 sati, do 13 sati.

Iz tog će razloga izmjena biti i u autobusnom prometu,.

Linija 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište), tijekom utrke bit će obustavljena, dok će linije 218 (Glavni kolodvor – Savica – Borovje), 220 (Glavni kolodvor – Dugave), 221 (Glavni kolodvor – Travno), 229 (Glavni kolodvor – Odra – Mala Mlaka), 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) i 281 (Glavni kolodvor – Novi Jelkovec) prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera.

S obzirom na to da će spomenute linije zaobilaziti zone obustavljanja prometa, privremeno se neće koristiti stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Muzej suvremene umjetnosti, Bundek, Sopot, Središće, kao i Kruge.

Autobusi linije 218, od Glavnog kolodvora, skretat će lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno u Aveniju Marina Držića i Slavonsku aveniju te dalje u Kruge i svojom uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta. Napominjemo, kako će se u smjeru Glavnog kolodvora autobusi zaustavljati i na istočnoj strani raskrižja Slavonske avenije i Kruga, odnosno na stajalištu koje uobičajeno koriste autobusi linije 107 (Jankomir – Žitnjak).

Istovremeno, autobusne linije 220 i 229 kretat će s terminala Glavni kolodvor, skretat će lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno u Aveniju Marina Držića, desno će skrenuti i u Aveniju Dubrovnik, lijevo u Aveniju SR Njemačke i dalje će redovnom trasom prometovati do krajnjeg odredišta.

Autobusi linije 221, od Glavnog kolodvora vozit će Ulicom grada Vukovara i Avenijom Marina Držića, do Avenije Većeslava Holjevca te dalje uobičajenom trasom na odredište.

Autobusna linija 268, nakon polaska s terminala Glavni kolodvor, skretat će lijevo u Ulicu grada Vukovara te desno u Aveniju Marina Držića, zatim će Avenijom Dubrovnik prometovati do Avenije Većeslava Holjevca te dalje na uobičajenu trasu.

Napominjemo, kako će se autobusi linija 220, 221, 229 i 268 u smjeru Glavnog kolodvora privremeno zaustavljati na južnoj strani Avenije Dubrovnik, nasuprot uobičajenog stajališta u Središću.

Linija 281 prometovat će s početnog stajališta na Glavnom kolodvoru, također, Ulicom grada Vukovara i Avenijom Marina Držića, na Slavonsku aveniju te dalje redovitom trasom na odredište.

“Cijenjene putnike molimo za razumijevanje”, poručili su iz ZET-a.


Komentari