UTAKMICA NA MAKSIMIRU BEZ IZGREDA: A evo kako izgleda noć interventnih policajaca

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Zagrebačka policija izvijestila je kako je sinoćnja utakmica Dinama protiv Milana prošla bez većih izgreda. No, s obzirom na posljednje nemile scene sukoba navijača s policijom u Splitu, za naslutiti je bilo da će se ipak dogoditi poneki veći izgred.

No, do toga nije došlo, kažu tako iz zagrebačke policije, a dio zasluge pripada i interventnoj policiji koja je osiguravala mir i red na stadionu, oko njega, ali i na zagrebačkim ulicama.

“Bilo je jako neugodnih situacija. I sa navijačima i kod samog ulaska u stadion. I priikom preprate. Bilo je kamenovanja. Bilo je…a bilo je ono svega”, govori Krešimir Gregurek za RTL, pripadnik Jedinice specijalne i interventne policije.

Na pitanje kako se nosi s time, evo što kaže:

“A dobro, ja osobno dobro. Nemam problem s tim, pokušavam odraditi svoj posao profesionalno bez ikakvih repova i to je to”.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Postoji i treća strana priče

Kažue i da je ponekad čita o slučajevima u kojima je sudjelovala internventna policija i kaže da ponekad nije zadovoljan.

“Znaš da u principu u stvarnoj situaciji desilo se nešto sasvim treće, da postoji neka druga strana priče, naša strana priče, što možda u nekom snimku, kadru nije uhvaćeno”, govori Gregurek.

Na svu sreću utakmica Dinama i Milana prošla je bez izgreda, a bilo je 19 i pol tisuća navijača. Uhićeno je 14 osoba, a od toga samo četvero domaćih.

Gregurek i njegovi kolege pratili su gostujuće navijače do Bregane, a njegovi kolege ostali su patrolirati oko stadiona i kvartovskih kafića gdje se okupljaju navijači.


Komentari