USVOJENO JEDNOGLASNOM ODLUKOM: Odbor prihvatio pokroviteljstvo nad 14 manifestacija

skupština
skupstina.zagreb.hr

Odbora za javna priznanja Gradske skupštine u ponedjeljak je usvojio više prijedloga za pokroviteljstvo nad 14 različitih projekata hrvatskih i zagrebačkih udruga i organizacija.

Među njima su manifestacija Advent u Vidri, 81. Zlatna igla Zagreba, 6. Savjetovanje o Savi, obilježavanje 70. godine postojanja i uspješnog rada NK Mladost-Buzin te pokroviteljstvo nad 3. Memorijalnim malonogometnim turnirom gardijskih brigada, HOS-a, Vojne policije i Specijalne policije.

Izvan snage je stavljen Zaključak o prihvaćanju pokroviteljstva nad 12. susedgradskim jesenima. Susedgradske jeseni trebale su se, kao i svake godine dosad, tradicionalno održati u rujnu. Ova tradicionalna manifestacija trebala se održati u rujnu, ali nije osigurano dovoljno novca da se manifestacija održi na dosadašnjoj razini.

Romano Bolković, jedan od članova Odbora je upozorio da treba imati vrlo jasne kriterije i uspostavljena pravila tko sve i pod kojim uvjetima može aplicirati odnosno dobiti novac za svoj projekt. „Ja sam u načelu da sve svima pomogne, svima koji zaslužuju. Koliko vidim, iznosi nisu pretjerani, ali pravila trebaju biti prezicirana“, kazao je Bolković.

Aleksandra Kolarić, također članica Odbora, je postavila pitanje kad će biti izrađen pravilnik u kojem će sve biti jasnije vezano uz pokroviteljstva. Podsjetila kako se o pravilniku razgovaralo unatrag dvije sjednice Odbora i još uvijek se nisu napravljeni pomaci, piše zg-magazin.com.hr.

Predsjedavajući Andrija Mikulić se složio s ostalim članovima Odbora da o svemu treba razgovarati kako bi se što bolje usuglasili. Naglasio je kako je i njemu stalo da pravilnik bude što brije izrađen, ali nije mogao obećati da će to biti u ovoj godini zato što je već listopad, a u studenome nema zasjedanja sjednice zbog rebalansa.

Mikulić je materijale nazvao ekstenzivno napisanima. „Prije sjednice uvijek dobijete komplet materijala iz kojih se može vidjeti o kakvim je projektima riječ. Ja sam došao na ovu funkciju prije tri mjeseca kad je već 60 % novca za pokroviteljstvo potrošeno. Morat ćemo jako paziti što ćemo i kako s preostalih 40 %“, naglasio je Mikulić.

Svi prijedlozi usvojeni su jednoglasno, a još ih mora potvrditi Gradska skupština.


Komentari