USUSRET SJEDNICI SKUPŠTINE Raspravljat će se o gradskim stanovima, plaćama direktora u Holdingu, ali i uređenju – Jankomira

Gradska Skupština (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Skupština Grada Zagreba objavila je dnevni red iduće sjednice koja je na rasporedu 23. lipnja. Buran život glavnog grada zasigurno će, baš kao i prošlog puta, dovesti oporbu i vladajuće u sukobu. Podsjetimo, prošla sjednica bila je obilježena žestokim napadima oporbe oko pitanja plaća direktora podružnica gradskih tvrtki, proračunu i Centra za translacijsku medicinu Srebrnjak.

Tako će se na idućoj sjednici naći novi red tema koje vjerujemo će žustro braniti i kuditi i oporba i aktualna vlast.

Joško Klisović (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Sedamnaest je prijedloga o kojima će raspravljati skupštinari, a svakako će najviše zanimanja privući izvješće o planovima za izgradnju stadiona u Maksimiru i drugih nogometnih klubova u Zagrebu, čiji je predlagatelj Klub zastupnika Bandić Milan 365.

Plaće direktora u Holdingu

Nadalje, Klub zastupnika SDP-a od gradonačelnika će tražiti očitovanje po pitanju podataka o svim primanjima i pravima  predsjednika i članova uprave Holdinga i direktora gradskih trgovačkih društava. Naime, na posljednjoj sjednici vodila se žustra rasprava o tome je li Zagreb plaćao službeni automobil Borisu Sesaru, članu uprave Holdinga, te je li mu grad platio – Teslu.

Novi članovi Uprave Holdinga, Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Osim toga, još jedan prijedlog naći će se na stolu, a to je onaj o Prijedlogu odluke o prodaji stanova u vlasništvu grada, kojeg predlaže gradonačelnik Tomašević. Prema njemu bi na prodaju mogli ići stanovi koji se koriste i u kojima neprekidno prebivaju (pet) godina, fizičke osobe, hrvatski branitelji kojima pravo na kupnju odobrava Ministarstvo branitelja.

Uređenje Jankomira

Svakako treba izdvojiti i Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Slobodne carinske zone Jankomir, kojeg predlaže gradonačelnik. Inače, radi se o prostoru na zapadu grada koji je nekoć bio vrlo razvijen sve do ulaska Hrvatske u bescarinsko područje Europe. Danas tamo i dalje posluje Slobodna carinska zona, a u okolici se nalazi napušten hotel, zgrada nekadašnje špedicije i neugledna livada.

Gradsko groblje Mirogoj, Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Oporbeni Most predlaže i prihvaćanje inicijative raznih udruga kojima bi Grad trebao darovati uređenjagroblja hrvatskih vojnika 1941. – 1945. na građskom groblju Mirogoj.

Svakako, za kraj treba izdvojiti i Izvješće o stanju u prostoru Grada Zagreba za razdoblje od 2017. – 2020. godine koje predlaže gradonačelnik. To izvješće će vjerojatno ostati u sjeni problema s kojima se grad trenutačno suočava, a koje će, vjerujemo, oporba znati dobro iskoristiti.

Komentari