USPJEŠAN ZAVRŠETAK! Vlasnici lunaparkova ipak ostaju, provjerite njihovu zamjensku lokaciju

FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Gradonačelnik Milan Bandić zabranio je rad vlasnicima lunaparkova, na što su oni zaprijetili velikom prosvjedom ispred zgrade Gradske uprave.

Ta je prijetnja očito urodila plodom jer je gradonačelnik primio vlasnike posljednjih zagrebačkih lunaparkova – obitelji Berger i Riter.

Na sastanku s gradonačelnikom odlučeno je da će Zagreb imati lunapark preko puta Avenue Malla na parkiralištu Zagrebačkog velesajma.

>>>IMA LI NADE? Bandić vlasnicima lunaparkova obećao sastanak

Za vlasnike zagrebačkih lunaparkova ovo je odlična vijest koja donosi veliku (životnu) promjenu, budući da je Bandić još krajem listopada govorio da za njih u gradu nema mjesta, stoga je ova odluka došla gotovo preko noći. No, objasnili su da je na sastanku atmosfera bila opuštena, dogovorili su zamjensku lokaciju, a i sam Bandić je rekao da voli lunaparkove.

Budući da je riječ o gradskoj lokaciji, novac od najma ići će u gradsku blagajnu.

Na Velesajmu će raditi i obitelj Riter koja je dosad imala zabavni centar u Dubravi, a obitelj Berger radila je i živjela na okretištu Črnomerec, piše Jutarnji list.

No, problem je u tome što će se, ako Gradu zatreba neka lokacija, oni morati brzo nakon toga maknuti, stoga smatraju da bi u metropoli poput Zagreba trebala postojati stalna lokacija za zabavni centar.

>>>NEMAJU GDJE, A NE ŽELE POSTATI SOCIJALNI SLUČAJEVI: ‘Za njih je naš lunapark ruglo, to su nam u Gradu otvoreno rekli’ (FOTO)

Lunapark žele otvoriti do početka adventa

Nadaju se da će do početka adventa postaviti i otvoriti lunapark kod Avenue Malla jer je ove godine i Novi Zagreb u adventskom programu, stoga su se pokušali uključili, no nisu uspjeli. No, kažu da će se potruditi otvoriti lunapark do 1. prosinca kako bi ipak bili u blizini.

“Za nas je ovo način života, otvoren i slobodan, a tako odgajamo i djecu, uvijek na putu. Naša djeca nikad nisu morala u vrtić zbog socijalizacije. Ovdje su našli prijatelje, u lunaparku su se naučili poštovanju prema starijima. Volimo tu slobodu, ali još više volimo osjećaj kada dođemo u Zagreb. Jer tu smo se svi školovali, tu smo prijavili obrt”, rekli su Anita i Vili za časopis Like.

Kažu da se većinu vremena bore s papirologijom.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Za rad lunaparka u Zagrebu on mora imati lokacijsku dozvolu, izvadak iz katastra, suglasnost gradske četvrti, suglasnost gradskog ureda za promet, ureda za šport i obrazovanje, ali i ureda za zaštitu okoliša. Tu je i atest za buku, kao i atest za razvodne kutije. Morali su položiti tečaj zaštite na radu i pribaviti dozvolu za servisiranje strojeva. [/box]

No, to ne vrijedi ako ne uspiju dobiti potpis gradonačelnika Milana Bandića. Ovaj put su uspjeli i tradicija iz 1939. godine se nastavlja. Naime, te su godine Bergeri otvorili prvi lunapark.


Komentari