USPJEH MLADOG HRVATSKOG PODUZETNIKA: Na zagrebačkoj Zavrtnici gradi prvi edukativni centar za djecu

Pixabay

Autor ‘Muzeja iluzija’ kreće u nove pohode i u Zagrebu gradi prvi edukativni centar takve vrste u svijetu.

Otpetljavanje čvorova, rješavanje nemogućih zadataka i diskutiranje o složenim zagonetkama samo su jedan dio edukativnog azijskog programa koji mladi poduzetnik Roko Živković dovodi i u Hrvatsku. Roko je također autor popularnog Muzeja iluzija koji svakodnevno privlači veliki broj turista, ali i domaćih ljudi.

Sada mladi poduzetnik kreće u nove pohode i na zagrebačkoj Zavrtnici gradi prvi edukativni centar takve vrste u svijetu. Prostor se zasad renovira, ali će za manje od mjesec dana biti spreman za rad.

“U samom smo početku jedan dio Muzeja iluzija koncipirali kao edukativni kutak u kojem su posjetitelji mogli isprobati pametne igračke i mozgalice, što se pokazalo kao pun pogodak. U međuvremenu smo postali službeni distributeri edukativnih igračaka iz Tajlanda i imamo ih više od 200 vrsta, tako da smo odlučili otvoriti cijeli centar”, rekao je poduzetnik za Večernji list.

“Mozgaonica – pametna igraonica”, kako je ime edukativnog centra na Zavrtnici, potpuno je novi koncept, ali također uključuje učenje i shvaćanje percepcije svijeta na drukčiji i originalan način. Otvorit će se početkom rujna, a mozgaonicu će činiti tri dijela. Prvi su učionice u kojima će educirani voditelji održavati program izvannastavnih aktivnosti za djecu. Drugi je dio predviđen za grupne posjete škola, a treći će cijeli dan, od 9:00 do 22:00 sata, biti otvoren za sve posjetitelje, bez obzira na dob, piše Večernji.


Komentari