USMRTIT ĆE PSA KOJI JE NAPAO PETERO LJUDI: Nije prvi put da je nekoga ugrizao, a ovaj put suprotstavila mu se čivava Juhu

Foto: Facebook

Trogodišnji pas Otto, pasmine cane corso, u utorak poslijepodne na zagrebačkom Ksaveru napao je pet i ugrizao četvero ljudi, a ovo mu nije prvi put da je nekoga ugrizao, kazao je vlasnik za 24 sata dodajući da su zbog toga posebno pazili na njega te su ga držali na povodcu i u kući dok su u njoj zbog radova bili majstori.

Nakon što je napao prvu žrtvu, ali ju nije ugrizao, Otto se susreo s čivavom Juhu.

“Pas joj je prišao, htio ju je ponjušiti, a ona ga je ugrizla za njušku” rekao je Grga, vlasnik čivave koji vjeruje da je pas bio iziritiran nečim i da je zato napao.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, pas je napao ukupno petero ljudi u dobi od 30, 71, 47, 46 i 46 godina, od kojih tri muškarca i dvije žene (46 i 47 godina). Njih četvero je pas ugrizao, dok je 46-godišnjoj vlasnici Salona za uljepšavanje pasa potrgao odjeću kada mu je ponudila keksić.

“Kako sam veliki ljubitelj pasa, uzela sam keksić i izašla ispred salona. Imao je čudan pogled, zbog čega sam shvatila da nije prijateljski nastrojen pa sam krenula natrag u salon. Tad me uhvatio za kuk” prepričava žrtva.

Najgore je prošao 71-godišnjak, kojeg je Otto prvo ugrizao za nogu, zatim ga je drugom nogom uspio odgurnuti, nakon čega ga je uhvatio za ruku.

“Nasreću, nije bio s unukom, često znaju zajedno ići kući prečacem preko livade. Hvala Bogu da je bio sam” rekla je njegova poznanica za 24 sata.

Otto mora biti usmrćen

Gordan Jerbić, načelnik sektora veterinarske inspekcije, rekao je za Dnevnik Nove TV da će pas morati biti usmrćen.

“Radi se o slučaju u kojem je nad tim psom veterinarska inspekcija već provela mjere. Radilo se o prekršaju u kojem je životinja ugrizla čovjeka. Nažalost, vlasnik se u prijašnjim slučajevima oglušio na te mjere, pa će nažalost ta životinja morati biti usmrćena”, rekao je Jerbić dodavši da će sudu predložiti da vlasniku zabrane držanje takvih pasa obzirom na to da nije poštivao naređene mjere.


Komentari