’Ušli su u konkurenciju najlicemjernijih političkih stranaka, političkih pervertita…’: Ne stišavaju se bure oko zagrebačke skupštine, ’ratuje’ se i na novom frontu

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na formiranje većine na konstituirajućoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije, zagrebački se SDP oglasio priopćenjem. Navode kako su vijećnici HSS, izabrani na listi koju je predvodio SDP, formirali su većinu sa HDZ-om i strankom Nezavisna lista Stjepana Kožića izigravši volju birača za fotelju predsjednice Skupštine.

Navode dalje kako novo formirana većina broji 25 vijećnika, a SDP-ovi članovi smatraju da je ista bila moguća i bez promjene volje birača od strane HSS-a.

S druge strane, SDP-ovi vijećnici svojim potpisima podržali su prijedlog za predsjednika Skupštine stranke Fokus. “Na taj način potvrdili su da su spremni podržati svakog predsjednika Skupštine koji ne uključuje suradnju sa HDZ-om”, navode u priopćenju.

Tvrde i kako na pitanja i komentare na današnjoj sjednici, niti članovi Skupštine niti javnost nisu dobili odgovore, osim floskula o sprječavanju novih izbora koji realno nisu niti prijetili.

“HSS je ušao u konkurenciju najlicemjernijih političkih stranaka, političkih pervertita i siguran sam da će za to snositi posljedice među biračima. Danas mi je puno jasnije zašto je župan Kožić napustio HSS”, zaključio je SDP-ovac, Mihael Zmajlović.


Komentari