USKORO ‘VELIKI KRIŽNI PUT ZA NEROĐENE’: ‘Vjerujemo u skorašnju pobjedu kulture života nad kulturom smrti’

Photo: Josip Regovic/PIXSELL, Ilustracija

“Veliki križni put za nerođene” održat će se 5. ožujka ulicama grada Zagreba. Početak je u 17:30, ispred crkve Bezgrješnog Srca Marijina (Jordanovac).

“Kroz nepunih 30 godina hrvatske države prema službenim statistikama kirurškim namjernim pobačajem ubijeno je više od 170 000 tisuća djece u hrvatskim bolnicama. Ovom javnom pokorom za grijehe pobačaja prisjetit ćemo se i više od 10 000 kirurškim pobačajem namjerno ubijene djece u bolnici Merkur. O broju nezabilježenih kirurških pobačaja i pobačaja abortivnom kontracepcijom i umjetnim oplodnjama mučno je razmišljati”, poručuju organizatori udruga Hrvatska za Život i inicijativa 40 dana za život.

“Križni put u kojem ćemo sudjelovati znak je i Kristove pobjede. Vjerujemo u skorašnju pobjedu kulture života nad kulturom smrti. Svjedoci smo povećanom broju poroda, sve brojnijoj moralnoj, duhovnoj i materijalnoj potpori trudnicama i očevima. Više od stotinu djece spašeno je kroz udrugu Hrvatska za Život za koje se zna, a nekoliko tisuća djece spašeno je preko drugih udruga za život. Također svjedočimo velikom broju uključenih muškaraca i žena u pokretu za život koji su patili od postabortivnog sindroma, sigurnim kućama za trudnice, hodovima za život te sve brojnijim raspravama o problemu pobačaja na svim razinama društva”, navode u pozivu vjernicima pa zaključuju:

“Molit ćemo da se svaki začeti ljudski život rodi, da se u potpunosti zaštiti dostojanstvo roditeljstva, da se svim roditeljima u potrebi osigura svakovrsna materijalna, emocionalna i duhovna potpora, zatim da svaki ginekolog, medicinski i bolnički djelatnik, političar, zakonodavc, novinar, svaki hrvatski građanin doprinese izgradnji i razvoju kulture života.
Križni put predvodit će svećenici i predstavnici molitvenih zajednica, udruga i zborova, a ponajbolji klapski pjevači pjevat će pučke korizmene napjeve duž sljedećih ulica: Jordanovac – Kišpatićeva – Bukovačka – Crnčićeva – Pokornog – Laščinska – Jordanovac.
Završetak je predviđen u 19:00 sati ispred spomenute crkve”


Komentari