Uskoro odluka Suda o puštanju iz istražnog zatvora Ive Sanadera

Youtube/Ivo Sanader

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda najranije će idućeg tjedna odlučivati o zahtjevu obrane bivšeg premijera Ive Sanadera da mu se ukine istražni zatvor, smatrajući da je u njemu proveo maksimalno zakonom dopušteno vrijeme.

Bivši premijer zbog toga više ne izdržava zatvorsku kaznu nego je u režimu istražnog zatvora. Obrana je zatražila puštanje Sanadera na slobodu jer smatra kako je u istražnom zatvoru proveo maksimalno zakonom dopušteno vrijeme, točnije više od tri i pol godine.
Sloković i Prodanović smatraju da se istražni zatvori u različitim predmetima i po raznim osnovama zbrajaju i da ne smiju prijeći maksimalno trajanje istražnog zatvora, objavio je Dnevnik.hr.
Nakon što je Ustavni sud ukinuo prvu pravomoćnu presudu, Sanaderov drugi odvjetnik Čedo Prodanović izjavio je medijima da bi on mogao izaći na slobodu krajem kolovoza jer mu uskoro istječe maksimalni rok istražnog zatvora.
Obrana se također nada da će biti prihvaćena njihova žalba u slučaju Fimi-medija o kojoj će Vrhovni sud raspravljati krajem rujna. U tom slučaju Sanader je nepravomoćno osuđen zajedno sa HDZ-om, u kojemu je bio čelni čovjek.
Trenutno je u tijeku postupak zbog slučaja Planinska, ali je sredinom lipnja isti odgođen do sredine jeseni zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Nakon što mu je ukinuta pravomoćna presuda u slučajevima Hypo i INA-MOL, pripremno ročište za ponovljeno suđenje Sanaderu zakazano je za početak rujna.

Komentari

loading...
-->