Uskoro očekujemo nove mjere: Sjednica Vlade u tijeku

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Sjednica Vlade RH održava se danas od 13 sati kada će Vlada usvojiti zaključak o planiranim mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti u kontekstu epidemije COVID-19. Uz informacije o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus te aktivnostima Stožera civilne zaštite, na dnevnom je redu i prijedlog zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti.

Vlada danas u 13 sati donosi dugoočekivane mjere za otključavaje gospodarstva paralizaranog epidemijom kornavirusa, a koje će se prema najavama premjera Andreja Plenkovića provesti u tri faze – 27. travnja, 4. svibnja i 11. svibnja.

Premijer Plenković na početku sjednice rekao je da situacija s epidemijom u Hrvatskoj na sreću nije bila dramatična te da je situacija zasad pod kontrolom. U 8 tjedana nismo prešli dvoznamenkasti brioj oobljeli.

Prva faza počinje 27. travnja – omogućit će se rad trgovinama s iznimkom onih koji rade u trgovačkim centrima, zatim onima koji obavljaju uslužne djelatnosti osim onih koji imaju blizak kontakt s kolentima. Otvara se javni gradski i prigradski promet te brzolinijske brodske linije, otvaraju se knjižnice i muzeji te treninzi sportašima iz pojedinačih sortova.


Komentari