USKORO KREĆU RADOVI: U Središću će se graditi stambeni kompleks s 400 novih stanova

Središće (foto: Wikimedia Commons)

Stambeno-poslovni blok uskoro će niknuti neposredno uz Muzej suvremene umjetnosti.

Prva faza već je počela izgradnjom jednog trgovačkog centra, koji se navodi kao sastavni dio novog kompleksa, piše Jutarnji.

Kompleks će se nalaziti na zelenoj, trenutno neizgrađenoj površini omeđenoj ulicama Ede Murtića, Julija Knifera, Stonskom te Avenijom Dubrovnik. Investitor tvrtka Oporovec gradnja već ima potrebne dozvole, lokacijsku i građevinsku, a prije nekoliko dana s Gradom su dogovorili da im se komunalni doprinosi umanje za iznos koji će uložiti u izgradnji prometnica i javne rasvjete na navedenoj parceli.

Raspisan natječaj

Prošle je godine proveden i arhitektonski natječaj na kojem je odabran rad studija Entasis, odnosno arhitekti Djivo Dražić i Vedran Vulelija, uz suradnika Nikolu Šimunovića. Kako se bliži početak realizacije cijelog projekta, poznati su i neki detalji o kompleksu koji će promijeniti vizuru istočnog dijela Novog Zagreba, ali i zakloniti pogled na MSU onima koji dolaze iz smjera istoka ako zgrada bude uistinu imala propisanim maksimalnih devet katova, piše Jutarnji.

Površina parcele

Površina građevinske parcele je 19.651 četvorni metar, katnost spomenutih maksimalno devet etaža, a građevinska bruto površina ukupno 60.565 četvornih metara: 44.439 nadzemno i 16.126 podzemno.

Bit će do 400 stanova

Ukupno se u bloku predviđaju tri građevine, bit će 546 parkirališnih mjesta u podzemnim garažama, a na vanjskom parkiralištu, koje će urediti investitor, moći će se parkirati još 210 vozila. Broj stambenih jedinica bit će oko 400, a tvrtka je krajem lipnja putem oglasa tražila osobu koja će voditi projekt prodaje stanova, po čemu se može zaključiti da će gradnja i prodaja stanova započeti ubrzo.

>>>ZAGREB DOBIVA NOVI HOTEL: U luksuzno izdanje s četiri zvjezdice bit će uloženo 10 milijuna eura

 


Komentari