Uskoro kreće izgradnja kupališta u Španskom, evo kako će izgledati

Izrada idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja zatvorenog bazena na lokaciji Špansko-Oranice u Zagrebu

Godina 2021. mogla bi biti dobra za zagrebački kvart Špansko. Naime, već za tri godine, koliko traje izgradnja, Zagrepčani bi se mogli kupati u novim bazenima o kojima se priča više od 15 godina, ako će biti dovoljno novca u gradskom proračunu.

Vrijednost cijele investicije je 56,2 milijuna kuna, odnosno 9000 po kvadratu.

Dva su glavna bazena. Veći je namijenjen natjecanjima u plivanju, vaterpolu, sinkroniziranom plivanju i ronjenju, ali otvoren za rekreativce, a manji je za učenje plivanja, arhitektonski je tim predložio i niz manjih kupališnih atrakcija poput i jacuzzija, gejzira, blatnih, vatrenih i zvučnih kupki, tropskog slapa, tretmana vrućim kamenjem…

Cijeli kompleks imat će sportsko-rekreacijski bazen dužine 33 metra i širine 25 metara, 25-metarski edukacijsko-rehabilitacijski bazen, 350 garderobnih ormarića, sanitarne čvorove, gledalište za 350 posjetitelja, saunu, prostore za masažu, dvoranu za gimnastiku od 200 četvornih metara, fitness dvoranu te tehničke prostore, tropske slapove, gejzire, vatrene ili hladne kupke, cvjetne ili blatne, saune, audioterapije i vodeni tobogani uz dva velika bazena, i klizalište na vanjskom prostoru.

Od 42 zaprimljena rada, na natječaju za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja koji je lani raspisao Grad pobijedio je tim arhitekata Ante Nikša Bilić, Sunčica Mastelić-Ivić Marko Gusić iz Studija Ante Murales d.o.o. Oni su za prvonagrađeni rad osvojili 98.000 kuna, a već dugi niz godina bave se projektiranjem sadržaja za turistički sektor, što podrazumijeva hotele, spa i wellness centre, apartmanska naselja i vile za odmor.

Ako se na vrijeme raspiše natječaj za projektnu dokumentaciju i dobije građevinska dozvola te ako ne bude poništenja natječaja, kupalište bi moglo niknuti kroz tri godine.

 


Komentari