USKORO IZA REŠETAKA? Horvatinčiću odbijena žalba u kojoj je tražio odgodu odlaska u zatvor

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Loše vijesti za kontroverznog poduzetnika Tomislava Horvatinčića stižu iz Županijskog suda u Zagrebu. Odbijena mu je žalba u kojoj je tražio odgodu odsluživanja zatvorske kazne sve do 31. prosinca ove godine. Ipak treba naglasiti kako ova odluka još nije konačna jer se Horvatinčićeva obrana ima pravo žaliti na nju, no ako se žalba ne uvaži, on bi tada trebao ići iza rešetaka.

Podsjetimo, poduzetnik je 2011. godine u pomorskoj nesreći usmrtio talijanski bračni par za što je i pravomoćno osuđen prije tri godine. Usprkos tomu, Horvatinčić još uvijek nije odslužio kaznu od 4 godine i 10 mjeseci. Već u tri navrata, krajem ožujka i listopada prošle godine te sredinom ožujka ove godine, njegova je obrana tražila da mu se odgodi odlazak u zatvor.

Za Novu TV je u utorak otkrio kako ima čitav niz bolesti te da mu je na vidiku i potencijalan rak kože.

“Hodam s protezom na desnoj nozi i štakama. Prebolio sam rak kostiju i kemoterapiju, a prošle godine sam operirao rak želuca. Imam astmu, a sada mi je na vidiku i nekakav problem na koži možda čak i karcinom, ne daj Bože”, otkrio je Horvatinčić.

Za medijsko propitivanje nije imao riječi hvale, štoviše za usporedbu je uzeo komunistički sustav.

“Takve medijske hajke, linča i pritiska kao što je u mom slučaju nije bilo niti u najmračnijem komunističkom sustavu. Ako treba dati naciji zadovoljstvo da me se stavi pred streljački vod, ali morate mi prije dokazati krivnju”, izjavio je poduzetnik.

Komentari