USKOK traži zatvor za Bandića, ili zabranu gradonačelničke funkcije?

Ivan Klindić

USKOK je od Vrhovnog suda Republike Hrvatske zatražio da gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću odredi istražni zatvor ili izrekne mjeru zabrane obavljanja gradonačelničke dužnosti, doznaje ekskluzivno Telegram.

Prema pisanju ovog portala zahtjev je uslijedio nakon što je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu nedavno ukinulo rješenje kojim je Bandić bio na slobodi uz jamčevinu od 15 milijuna kuna, koliko je uplatio na početku istrage u 20 milijuna kuna teškoj aferi Agram.

Suđenje do danas nije započelo, a prema svemu sudeći, neće niti u idućih nekoliko mjeseci dok Vrhovni sud RH ne riješi žalbu USKOK-a.

USKOK je od Županijskog suda u Zagrebu zatražio da Milanu Bandiću umjesto jamstva odredi istražni zatvor ili  izrekne mjeru zabrane obavljanja funkcije gradonačelnika. Ovaj zahtjev nije prihvaćen pa se USKOK žalio Vrhovnom sudu RH. U žalbi, prema saznanjima Telegrama, USKOK podsjeća na činjenicu kako je Milan Bandić još uvijek u poziciji da ponovi neko od kaznenih djela što su mu stavljena na teret optužnicom u aferi Agram, dok, neki od njemu podređenih gradskih službenika još uvijek ne smiju obnašati svoje dužnosti, jer im je izrečena mjera zabrane.

USKOK od Vrhovnog suda RH traži da promijeni odluku Županijskog suda u Zagrebu i izrekne Bandiću ili istražni zatvor ili neku drugu mjeru koja bi jamčila da neće ponoviti neko od kaznenih djela što su mu stavljena na teret.


 

Komentari

loading...