USKOK pokrenuo istragu protiv Pripuza i još 12 ljudi: Sumnjaju da je izvučeno 100 milijuna kuna?

FOTO: Screenshot / N1

Pripuz je slobode lišen u bolnici, gdje se nalazi zbog problema sa srcem.

“Neka pravna država radi svoj posao”, kazao je gradonačelnik Bandić, nakon uhićena Petra Pripuza, kojeg se često u medijima naziva njegovim dobrim prijateljem. Bandić je dodao i kako neće komentirati je li Pripuzovo uhićenje “namjerno ili nenamjerno ovako malo dana prije izbora”. Osim toga, kazao je i da “nema tu tko je njemu mali, a tko veliki prijatelj”.

“Neka se sve detaljno pročešlja i neka se vidi što je i tko je kriv”, zaključio je Bandić.

Osim nove tužbe, Pripuz je suoptuženik i u aferi Agram, ali Bandić nije htio pričati o tome jer je to “pitanje za odvjetnike”.

Pripuz uhićen u bolnici

Petar Pripuz, suvlasnik tvrtke za zbrinjavanje otpada CIOS, uhićen je u srijedu ujutro u bolnici, u kojoj boravi zbog problema sa srcem. Nakon uručenja zahtjeva za uhićenjem, obavljene su pretrage njegovog doma i tvrtke, što je potvrdio i njegov odvjetnik Ante Nobilo.

Nobilo je kazao i da je Pripuzu rješenje o uhićenju predano u 6 ujutro, ali on se i dalje nalazi u bolnici, gdje je lišen slobode, a mobitel mu je oduzet.

Osim njega, USKOK za izvlačenje novca i izbjegavanje plaćanja poreza tereti još 12 osoba, a neslužbeno se doznaje da je riječ o 100 milijuna kuna.

Neslužbene informacije govore i da istražitelji sumnjaju kako je riječ o zločinačkom udruživanju, ali i o zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, te utaji poreza, oboje u sastavu zločinačkog udruženja. Glavni osumnjičenici, navodno, su podijelili “više desetaka milijuna kuna”, a izvlačenjem novca Pripuzovom tvrtki je omućeno umanjenje poreznih obveza za čak 20-ak milijua kuna.

Među osumnjičenima je, navodno, i Pripuzov sin Ante, kao i nekoliko direktora CIOS-ovih tvrtki kćeri.

Razlog Pripuzovog uhićenja navodno je to što je njegova tvrtka od dobavljača sirovine kupovala gotovinom. Policija sumnja da je upravo to način na koji je izvlačio novac i izbjegavao plaćanje poreza. Pripuzov odvjetnik, Ante Nobilo tvrdi da se radi o “šupljim optužbama”, a indikativnim smatra i da je Pripuz, kojeg se povezuje sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, uhićen neposredno pred drugi krug lokalnih izbora, piše N1.

>>> Uhićen Petar Pripuz, policija mu pretražuje kuću


Komentari