USKOK I POLICIJA U AKCIJI: Uhićeno 20-ak ljudi, a među njima i duo čiji je bio novac

Anto Magzan/ Vecernji list

USKOK istražuje osumnjičene zbog provale u sjedište zagrebačke kriminalističke policije.

Između 15 i 20 osoba našlo se u četvrtak na udaru USKOK-a i policije zbog sumnje da su počinili niz koruptivnih djela, među kojima je i pranje novca preko fiktivnih tvrtki koje su se bavile otkupom zlata, a novac za otkup većih količina zlata dolazio je iz Italije. Među osumnjičenicima su Antonio i Pejo Ivić, tandem koji se u žarištu javnosti našao početkom tjedna nakon što je otkriveno da je provaljeno u sjedište zagrebačke kriminalističke policije.

U toj provali iz sefa smještenog u uredu Željka Dolačkog, sada već bivšeg šefa Odjela organiziranog kriminaliteta PUZ-a ukradeno je 280.000 eura i dva kilograma zlata u polugama. I zlato i novac u vlasništvu su Ivićevih, koji su govorili kako su do njega došla legalnim putem. Novac je navodno potjecao od prodaje nekretnina, dok je zlato navodno kupljeno od tvrtke Sedatus, čiji je vlasnik Pavao P. također obuhvaćen najnovijom policijsko-uskočkom akcijom.

Policija je ovom trojcu te ostalim osumnjičenicima jučer pretraživala kuće, stanove, vozila i poslovne prostore, a na adresu na kojoj su Ivićevi prijavljeni poslana je i interventna policija.

Međutim, Ivići u zagrebačkom Vukomercu nisu nađeni, a kako doznaje Večernji, obojica se nalaze u inozemstvu, te su se navodno spremni vratiti u Hrvatsku, jer su čuli da ih policija traži.

Policija je sinoć tek potvrdila da je akcija uhićenja većeg broja osoba u tijeku, no o detaljima nisu htjeli govoriti jer su pretrage i uhićenja tada još bili u tijeku. Očekuje se da bi većina osumnjičenika danas tijekom dana trebala biti dovedena na ispitivanje u USKOK, nakon čega će vjerojatno biti odvedeni sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora.

>>>NEVJEROJATNO OTKRIĆE: Novac i zlato ukradeno u Heinzelovoj povezuju se s peruanskim narkokartelom?

>>>USTALI POLICAJCI, A BIVŠI ČELNIK OTKRIVA: Osiguranje zgrade policije u Heinzelovoj jednostavno je šokantno

Komentari