‘Usamljeni čudak’ uzvraća udarac susjedima koji su ga cinkali: ‘Ja sam fini gospodin, a ne divljak!’

Privatna arhiva

“Nedavno je pustio pse na tri romska djeteta, no nitko im nije vjerovao”, “Tuče, fizički obračuni, razbijanje automobila, vrištanje, psovanje…”, “..zarobljen u ratnim godinama” – tvrde susjedi dok opisuju muškarca koji sam sa psima živi u šumi Novog Petruševca.

Tako kažu oni, a što kaže – on, “usamljeni čudak”? Na naše iznenađenje javio se ovog jutra mobitelom u redakciju dotični Marko Komljenović. U šumi očito ima i struje i signala. Susjedi su ga optužili za napade na romsku djecu. Kaže da nikad takvo što ne bi učinio i da sam ima unuke. Psi koje posjeduje su ptičari i uzgaja ih radi lova.

“Psi na fotografiji su mogli biti bilo čiji. Ja svoje pse držim uredne, Dumovec bi se mogao posramiti. Moji ptičari ne znaju ni lajati. Da hoću nekoga napasti, nabavio bih borbenije pse”, objasnio je i dodao kako je bio u ratu, ali da ne vidi zašto je to važno. Bio je i vlasnik polovice zgrade u kojoj su sada smješteni Romi.

“Ja nemam ništa protiv njih. I oni negdje moraju živjeti”, rekao nam je u telefonskom razgovoru.

Odgovorio je i na optužbe da “živi okružen smećem”.

“Ja svaki dan dvije, tri vreće smeća bacim iz njih”, rekao je referirajući se na stanovnike “Bandićeve zgrade” u koju su smješteni bivši stanovnici Plinarskog naselja i Novog Jelkovca.

Na kraju, demantirao je i peticiju koju su prema izjavi njegove anonimne susjede potpisivali Petruševčani ne bi li ga uspjeli iseliti.

“Pitajte ljude koji su tu 30 godina i više, ja sam sa svima dobar. Ja sam fin gospodin”, rekao nam je.


Komentari