USAMLJENA ZAGREPČANKA IMA JEDNU ŽELJU! Njezine riječi tjeraju suze na oči: ‘Pazit ću ih kao da su moji’

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Gospođa Dinka prije tri godine preselila se iz Zagreba u Šarengrad u blizini Vukovara, kako bi pomogla bolesnom ocu. No, otkako je tata preminuo osjeća ogromnu prazninu. Ubrzo je došla na jednu nesvakidašnju ideju koju je objavila na svom Facebook profilu i svojim riječima dirnula mnoge.

“Ako znate nekoga tko je umoran od svega, tužan i potrebna mu je terapija druženjem i proljećem na Dunavu…pošaljite ga u Šarengrad. K meni. Na mjesec dana oporavka i dobrog društva”, ističe žena velikog srca.

U svojoj objavi također navodi kako možete dovesti, mamu, tatu ili tetu, koji će dobiti  besplatno apartmančić s kuhinjom. “Pazit ću ih kao da su moji. Bit će oduševljeni, puni doživljaja i dobre vibre kad vam se vrate. Mogu mi doći već krajem ovog tjedna” piše Dinka.

Otkrila je u svojoj objavi što ju je potaknulo na takvu idjeu. ”Zašto pozivam? Zato što mi fali tata, mama, svi moji dragi kojih više nema ili su predaleko. Pa vas pozivam da mi na mjesec dana posudite svoje”, kaže.

A toplinu doma i gostoljubivost gospođe Dinke, neki su već iskusili. Naime, kako nam je ispričala, njezina se kuća nalazi u blizini biciklističke rute koja spaja Alantik s Crnim morem. Tako je prošle godine ugostila jednu obitelj iz Švicarske.

“Ja sam im rekla da imam besplatan smještaj i da mogu prespavati kod mene. Bili su oduševljeni. Majka, otac i dvije djevojčice koji su se odlučili na putovanje svijetom. I dalje smo u kontaktu, sad su na Crnom moru” , ispričala je gospođa Dinka za Zagreb.info.

No, kaže, biciklisti prolaze najviše po ljeti, od lipnja do rujna. Ostalo vrijeme je većinom sama. Ima secesijsku kuću, apartmane, predivno dvorište i pogled na Dunav. Jedino što joj nedostaje su njezina djeca i unučad koji su daleko i rijetko se viđaju. Zato sada čeka prijatelje, poznanike, ljude dobra srca, da dođu u njen kraj, uživaju u društvu i prekrasnoj prirodi.


Komentari