URUŠIO SE DIO ZGRADE U MEDULIĆEVOJ! Nastala panika na gradilištu pored: ‘Prostorija je cijelo vrijeme djelovala napuknuto’

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

U Medulićevoj ulici 12 urušio se dio zgrade u kojem je bio atelijer kojeg je koristio kipar Ivan Kujundžić. Riječ je o zgradi koju su umjetnici dobili na korištenje, a prema njegovim procjenama trenutna šteta na skulpturama je oko 200 tisuća kuna.

Govori kako je prava sreća da nije tog trenutka bio u toj prostoriji. Pokraj zgrade nalazi se gradilište i radnici su iste sekunde panično zvali jer su bili uvjereni kako se nalazi unutra.

“Tu su intenzivno radovi tri-četiri mjeseca. Da li je bilo nekakvih propusta na gradilištu to će utvrditi inspekcija. Jutros sam došao tu u atelijer, srećom da sam otišao na kavu jer sam u ovoj prostoriji radio i boravio. Odmah su me zvali”, rekao je Kujundžić, pa nastavio:

“Pukim slučajem sam bio izvan prostora i nije se dogodilo ono najgore. Jučer su bile velike diletacije i mislio sam ih obavijestiti. Prostorija je cijelo vrijeme djelovala napuknuto. To je dijelom i od potresa. Stradalo je nekoliko skulptura, to ćemo lako napraviti. Važno je da nitko nije stradao”, izjavio je Kujundžić za Večernji.


Komentari