UREĐENJE DJEČJEG VRTIĆA ZA ZAPOSLENIKE KBC ZAGREB: ‘Dižemo standard četvrti Maksimir i u bolnici Rebro’

FOTO: Jabuka Tv

Grad Zagreb uređuje vrtić za zaposlenike bolnice.

Klinički bolnički centar Zagreb Gradu Zagrebu će na 15 godina ustupiti prostor za uređenje dječjeg vrtića koji će Grad urediti po najvišim standardima. Novi vrtić funkcionirat će u sklopu Dječjeg vrtića Bukovac, a predviđen je za 10 odgojnih skupina, odnosno više od 200 djece.

“Dogovorili smo se i uredit ćemo 2800 kvadrata za 200 djece koja će pohoditi ovaj vrtić. Dižemo standard četvrti Maksimir i u bolnici Rebro”, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

“Velike bolnice imaju u okviru bolnice korporativni dječji vrtić kako bi poboljšali uvjete rada svojih zaposlenika. Ako je zaposlenik zadovoljan, onda će i pružena usluga pacijentu biti bolja”, istaknuo je v.d. ravnatelja KBC Zagreb Ante Ćorušić.

Ideja je već dugo tinjala u Kliničkom bolničkom centru još i od vremena kada je na čelu Centra bio današnji predsjednik Sabora.

“Drago mi je da se napokon ideja ostvarila, kada sam ja bio na čelu bolnice nije bilo interesa od strane dječjih vrtića. Na ovaj način povećava se kvaliteta rada i uvjeta rada osoblja na KBC Zagreb”, zaključio je predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, prenosi zagrebancija.com.

Oko 700 zaposlenika bolnice koji imaju prioritet zasigurno će brzo popuniti mjesta u vrtiću, a dio će ostati i za stanovnike gradske četvrti Maksimir.


Komentari