Ured crnogorskog predsjednika poslao demanti o napisima u Nacionalu, tjednik odmah žestoko odgovorio

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL Petar Glebov/PIXSELL

Nacional je najavio kako će u novom broju objaviti transkripte snimke telefonskog razgovora u kojoj Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam navodno govori o ulozi Mile Đukanovića u ubojstvu Ive Pukanića. U snimci, piše Nacional, Joca Amsterdam objašnjava zašto nije ranije prokazao Đukanića.

Nije trebalo dugo čekati da se o najavi oglasio i  ured predsjednika Republike Crne Gore Mila Đukanovića, koji je Nacionalovu najavu nazvao “reciklažom laži”.

“Neistina objavljena na naslovnoj strani hrvatskog tjednika ‘Nacional’, o umiješanosti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u ubojstvo Ive Pukanića, predstavlja reciklažu laži koja je još prije osam godina lansirana, i odmah nakon toga demantirana od svih aktera te konstrukcije, pa i od samog Sretena Jocića, koji je u Srbiji u međuvremenu pravomoćno oslobođen optužbi za ubojstvo vlasnika Nacionala”, stoji u priopćenju ureda predsjednika Republike Crne Gore.

No i Nacional je brzo objavio razloge zbog čega smatra ovaj demanti deplasiranim. Navode da pravi naručitelj ubojstva Pukanića i Nike Franjića nikada nije pronađen, a da razjašnjavanje toga zločina ostaje nezaobilazan posao za istražitelje i pravosudna tijela u svim zemljama Balkana. “A dok taj posao ne bude obavljen, mediji mogu samo donositi nove i podsjećati na već poznate činjenice”, pišu iz Nacionala.

O svim šokantnim detaljima koje Nacional iznosi kako bi potkrijepio svoju tezu u upletenosti predsjednika Republike Crne Gore u atentat na Pukanića i neosnovanosti njihovog demantija, pročitajte na stranicama Nacionala.


Komentari