Upravno vijeće Vinogradske potvrdilo smjenu Dijane Zadravec! Doznaje se koje bi joj moglo biti novo radno mjesto

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Bivša predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Dijana Zadravec nije dobila žalbu koju je podnijela kao prigovor za svoju smjenu. Upravno vijeće KBC-a Sestre Milosrdnice odbacilo je žalbu i time potvrdilo odluku v.d. ravnatelja Zorana Vatavuka.

Time se postavlja pitanje što će biti sa liječnicom koja je u posljednjih mjesec dana punila medijske stupce.

Može biti voditeljica Odjela, ali i dobiti otkaz

“Žalba na njenu smjenu nije uvažena, a sad će joj se ponuditi njen osnovni ugovor o radu, po kojem ona može biti voditeljica Odjela za neuroradiologiju. U slučaju da ne prihvati tu ponudu, onda može dobiti otkaz. Naime, prema zakonu joj se mora ponuditi posao prema onome što joj stoji u osnovnom ugovoru o radu ili joj se, ako to ne prihvati, može uručiti izvanredni otkaz”, doznaje Index.


Zadravec je trenutno na bolovanju

Podsjetimo, Zadravec je smijenjena 19. svibnja nakon što su sadašnji i bivši djelatnici klinike progovorili o njezinom načinu rada. Aktualni ravnatelj Vinogradske Zoran Vatavuk tada je u svom priopćenju izjavio je kako su njenim vođenjem zavoda ozbiljno narušeni međuljudski odnosi što je dovelo do odljeva kadrova iz te ustanove.

„Takvo daljnje stanje je neodrživo, prije svega, zbog ugrožavanja redovitog pružanja usluga pacijentima, ali i daljnjeg urušavanja radiološke djelatnosti u bolnici. Uz to, eskalacija sukoba prešla je granice naše ustanove, sukobi i međusobne optužbe u javnosti nanose nemjerljivu štetu KBC Sestre milosrdnice i svim zaposlenicima“, dio je priopćenja Vatavuka.

Bivša pročelnica je otvorila bolovanje 21. svibnja, no razlog nije poznat. Davala je i intervjue govoreći kako je ona u cijeloj situaciji žrtva, a ne krivac. Jednom prilikom izjavila je kako je njezina smjena poruka građanima da se borba protiv korupcije mora platiti glavom i da ne postoji zakon koji to može riješiti. Otkrila je i kako ju svi proganjaju posljednje četiri godine.

“Kada sam ih javno prokazala vidimo kako je to dr. Vatavuk završio. Ovo je sramota za Hrvatsku za naše zdravstvo. Kriminalne skupine vladaju i drmaju javnim zdravstvom i imaju privatne klinike koje financiraju državnim novce”, kazala je Zadravec nedavno.

Sijedom navedenih događaja i optužbi, u Vinogradskoj su u tijeku inspekcijski nadzori Ministarstva zdravstva, HZZO-a i Ministarstva financija.

Komentari