Uprava Holdinga nabavlja protuprislušni pregled prostorija: Sindikati tvrde da lista za otkaze nije došla od njih: ‘Mislim da je to nepotrebno!’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Uprava zagrebačkog Holdinga, prema aktualnom troškovniku, nabavljat će i protuprislušni pregled prostorija. Cijena je nemalih 190 tisuća kuna bez PDV-a, a traže i da se detektiraju počinitelji inikriminiranih radnji, ako i oni koji su povezani s osobama u sudskim postupcima.

Sindikati su iznenađeni, prenosi RTL.

“Kad vam netko na taj način ide provjeravati i vaše osobne stvari ili možda cjelokupno radno okruženje, ali ponavljam još jednom to neće biti moguće bez privole radnika i njihovog upozorenja da se vrši obrada njihovih osobnih podataka, ali ipak stvara jednu nelagodu i mislim da je to nepotrebno”, kazao je Slobodan Kapor, tajnik i pravni savjetnik SSSH.

Foto: SSKH

“Svatko će snositi odgovornost za ono što radi”, smatra Pavle Kalinić, aktualni savjetnik za sigurnost u jednoj zagrebačkoj tvrtci, a ujedno i bivši pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

“Da li njih netko prisluškuje ili ne prisluškuje? Čega se imaju bojati ako rade po zakonu, prema tome ne vidim razlog da se bacaju novci na to. Ali ako oni smatraju da novce na to treba uložiti, neka to ulože”, rekao je Kalinić za RTL.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Kapor iz SSKH smatra kako je neobično vrijeme u kojem se kupuju usluge protuprislušnog pregleda, a pretpostavlja da to ima veze sa ‘crnom listom’ imena zaposlenika u Holdingu kojima se sprema otkaz.

“Činjenica je da su ti podaci dospjeli u javnost. Ovdje odgovorno tvrdim i to smo ponovili nekoliko puta prema samoj Upravi Holdinga da to nije došlo iz naših redova, iz našeg sindikata”, tvrdi Kapor, a prenosi RTL.

Holding još nije komentirao nabavku, a Kapor odgovorno tvrdi da informacije nisu došle iz redova sindikata.


Komentari