UPOZORENJE ZAGREBAČKE POLICIJE: Provale u dvije kuće i stan na Črnomercu

Proteklog vikenda dogodile su se čak tri krađe na Črnomercu, provalnici otuđili više desetaka tisuća kuna.

U samo jednom danu dogodile su se čak tri krađe na području grada Zagreba. U subotu 23. srpnja u Kotoripskoj ulici kod Črnomerca nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio nakit vrijedan više desetaka tisuća kuna.  Tu istu večer nakon 21:30 sati dogodila se i druga krađa. U Kvaternikovoj ulici nepoznati je počinitelj provalio u kuću te otuđio novac i predmete vrijedne od desetaka tisuća kuna.

Tu istu subotu  također na Črnomercu, točnije Prevoju, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio novac te još nekoliko drugih vrijednih predmeta oštetivši 32-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna. U službene prostorije dovedena je jedna osoba koja se najvjerojatnije povezana s počinjenjem tog kaznenog djela.

Sve veći broj provala povezuje se i s godišnjim odmorima. Dok sretnici koji su uspjeli dobiti godišnji odmor bježe na more i tamo bezbrižno odmaraju, vjerojatno nemaju pojma kakve im se stvari događaju kod kuće. To je odlična prilika za sitne provalnike da iskoriste odsutnost vlasnika stanova i ‘omaste brk’. Naime, svjedoci smo sve češćih krađa u stanovima i domovima, a upravo zbog toga zagrebačka policija nedavno je izdala i upozorenje svim građanima koji narednih dana planiraju otići na godišnji odmor.

“Dolaskom ljeta i sezone godišnjih odmora većina građana svoje kuće i stanove na duže vrijeme ostavlja praznima i bez nadzora. Kao i prethodnih godina, upozoravamo građane na provalnike koji “vrebaju” u vrijeme dok se oni nalaze na udaljenim destinacijama. Neki se povratkom kući iznenade kada stvari pronađu razbacane i ispreturane te shvate da su im ukradeni novac, nakit, umjetnine, dragi predmeti i druge vrijednosti”, stoji na službenoj stranici zagrebačke policije.

Nedavno smo nešto detaljnije pisali o ovom problemu provala za vrijeme godišnjih odmora i usput dali nekoliko savjeta kako zaštititi svoju imovinu.

>>>IZNIMNO BITNE UPUTE ZAGREBAČKE POLICIJE: Savjetuju kako se zaštititi od lopova i provalnika na godišnjem odmoru


Komentari