UPOZORENJE IZ DHMZ-a: Za zagrebačku regiju upaljen narančasti Meteoalarm, moguće je jače nevrijeme

Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Boris Kovacev/CROPIX)

Najavljeno nevrijeme je u utorak zaobišlo Zagreb, ali tuča je padala u Zagorju i na karlovačkom području. Međutim, tu nije kraj opasnog vremena. Za srijedu je za zagrebačku regiju upaljen narančasti, a za osječku i karlovačku žuti Meteoalarm.

U Zagrebu je jutro počelo sunčano, a u nastavku dana bit će djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom te i dalje nestabilno. Povremeno kiša ili pljuskovi, uglavnom potkraj dana i u noći na četvrtak kad pljuskovi mogu biti i izraženiji. Vjetar uglavnom slab. Najviša temperatura zraka od 26 do 28 °C, javio je DHMZ.

Meteoalarm upozorava na opasno vrijeme tijekom poslijepodneva. Kako navode, između 17 sati i ponoći moguće je grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i pojačanim vjetrom, ponajprije u sjevernim krajevima. Vjerojatnost grmljavine je 50 do 70 posto.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, zaključuju.

Foto: Screenshot/DHMZ


Komentari