Upozorenje inspektora civilne zaštite: ‘Javni prijevoz mnogo je veći problem od noćnih klubova!’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Noćni klubovi prvi su bili na metu epidemiologa nakon što je u Hrvatskoj buknuo takozvani drugi val koronavirusa, a inspektori civilne zaštite sada upozoravaju na jedan mnogo veći problem koji od početka epidemije prolazi više manje ispod radara.

Riječ je o javnom prijevozu, a ovog je ljeta, i početkom jeseni, situacija u uvjetima epidemije poprimila alarmantne razmjere. Autobusi prema moru i natrag cijelog su ljeta bili krcati putnicima. Autoprijevoznici prodavali su kartu za svako mjesto u autobusu unatoč epidemiološkim preporukama, a ista je stvar s javnim prijevozom o kojem se gotovo uopće ne govori.

Iako iz ZET-a neprestano ponavljaju da su javne autobusne i tramvajske linije dovoljno frekventne kako bi se izbjegle gužve, građani potvrđuju da to nije tako, a često i sami objavljuju snimke i fotografije iz prepunih vozila javnog prijevoza.

Ovu je situaciju u Dnevniku Nove Tv komentirao voditelj postrojbe civilne zaštite Zadra, Mate Lukić.

“Od početka škole imamo problema s javnim prijevozom, smatram da to nije samo problem Zadra, nego i ostalih gradova, autobusne i tramvajske linije su pretrpane. Od petka je naših 20 pripadnika civilne zaštite konstantno na terenu”, kaže Lukić.

Upozorio je i da su autobusi puni umirovljenika i tinejdžera koji su dosta neozbiljni i sve shvaćaju kao zezanciju pa ugrožavaju sve ostale korisnike javnog prijevoza. On je također upozorio da je javni prijevoz trenutno puno veći problem od noćnih klubova.

(VIDEO) EVO ‘EPIDEMIOLOŠKIH’ MJERA U ZET-OVOM BUSU: ‘Jer tramvaji iz nekog razloga ne voze’


Komentari