UPOZORENJE DUGAVLJANA! ‘Čuvajte svoje starije, mojoj baki su ‘prodali’ priču da je na bankomatu podigla krivotvorene novce’

Foto: Bernard Covic / Cropix

Posljednjih mjeseci sve su češće prevare starijih osoba i umirovljenika i to prepredenim taktikama kojima se služe lopovi. Naime, često ih nazivaju i predstavljaju se kao pravne osobe te im govore da imaju krivotvorene novčanice.

Takav slučaj dogodio se i u Dugavama, a dobronamjerni unuk svoje iskustvo podijelio je u kvartovskoj grupi Dugave Republika.

“Poštovane dugavljanke i dugavljani, molio bi vas da porazgovarate sa svojim bakama, djedovima, majkama, očevima i općenito starijim ljudima o telefonskim prevarama. Moju baku su danas zvali i lažno se predstavili kao djelatnici banke i pokušali joj prodati priču da je na bankomatu podigla krivotvorene novce i da dođe na neku određenu adresu novce zamjeniti. Na svu sreću ja sam svoju baku već upozorio o tome svemu i dobro je reagirala i snašla se, ali znam da nisu svi te sreće i znam za par slučajeva gdje su ljudi ostali bez većih svota novaca. Čuvajte se i brinite o starijima”, poruka je unuka koji je uspio zaštiti svoju baku.

Ilustracija (Foto: Guliver)

Sve češće mete prevara

Podsjetimo, u petak su se dogodila tri slična slučaja u Zagrebu o kojima smo izvijestili. Na Medveščaku je tako 88-godišnjakinja ostala bez novca nakon što ju je nazvala prevarantica i rekla da posjeduje krivotvoren novac.

Sličan slučaj dogodio se i na Bukovcu kada je prevarant došao na kućna vrata 73-godišnje umirovjenice, a istog dana prevarena je i 75-godišnjakinja na Peščenici.


Komentari