UPOZNAJTE ZASTUPNIKE: Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora

commons.wikimedia.org

U povodu obilježavanja 30. svibnja – Dana Hrvatskoga sabora građani će moći obići zgradu.

Na dan kad se konstituirao prvoi višestranački Sabor 1990. godine, Hrvatski sabor četvrti put otvara svoja vrata građanima i svim zainteresiranim posjetiteljima.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora održat će se u nedjelju, 29. svibnja 2016. od 10 do 17 sati.[/box]

Saborska Služba za građane za posjetitelje je priredila poseban program obilaska zgrade Sabora. Obilasci, uz stručno vodstvo u trajanju od približno 25 minuta, bit će svakih 30 minuta u skupinama do najviše 50 posjetitelja. Stručno vodstvo na engleskom jeziku održat će se s početkom u 12 i u 15 sati. Svi zainteresirani posjetitelji mogu ulaziti u zgradu Sabora na Trgu sv. Marka na ulazu broj 6 bez prethodne najave, uz uobičajeni sigurnosni pregled.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora” održava se dva puta godišnje – uz Dan Hrvatskoga sabora (30.svibnja) i Dan neovisnosti (8. listopada).[/box]

Osobama koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima osiguran je ulaz bez čekanja.

Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora, osim obilaska zgrade Sabora uz upoznavanje s poviješću i radom Sabora te umjetničkim sadržajima u njegovu prostoru, građanima daje priliku i za susret sa saborskim zastupnicima. U skladu s praksom dosadašnjih dana otvorenih vrata, predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner susrest će se s građanima u Sabornici u 11 sati.

 


Komentari