UPOZNAJTE VOLONTERA GODINE Vatrogasac iz Kašine nagradu je zaslužio reakcijom nakon potresa, evo što je sve učinio

Foto: VCZ

Volonterski Oskar, događanje je koje već 13. godinu za redom organizira Volonterski centar Zagreb, a nagradom se želi istaknuti poseban doprinos koji volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Zagrebu.

Nakon rekordnog broja nominacija i glasanja građana tijekom studenoga, odabrana su tri finalista – David Lonjak (Dobrovoljno vatrogasno društvo Kašina), Goranka Perc (udruga Nismo same) i Patrik Radotić (udruga Mali zmaj).

Titulom Volonter godine proglašen je David Lonjak, volonter Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kašina.

David se volontiranjem počeo baviti kada je napunio 18 godina, odnosno kada je krenuo na osposobljavanje za vatrogasca.

Foto: VCZ

Od tada do danas sudjelovao je na gotovo svakoj intervenciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kašina. Nakon zagrebačkog potresa nije dvojio ni trenutka, krenuo je zajedno sa svojom ekipom uklanjati crjepove, cigle i opasne predmete koji bi mogli pasti na prolaznike.

Istu je stvar napravio i nakon potresa na Banovini, bez trenutka razmišljanja krenuo je pomoći najpotrebitijima.

Kada je krenulo zaprimanje prijava za nominacije, David je znao da je nominiran od strane svojih kolega iz DVD-a Kašina, ali kako kaže ovaj skroman mladić za portal Zagreb.info, nije ni očekivao da bi mogao doći do finala.

“Osjećaj je predivan zato što se kroz ovakve nagrade pokazuje kako se cijeni volonterska zajednica i doprinos svakoga od nas. Bilo je puno lijepih volonterskih priča i nisam se nadao da bih baš ja mogao dobiti ovu nagradu koja me motivira na to da i dalje volontiram i to je ujedno i pokazatelj da naš DVD Kašina dobro radi,” zaključio je David Lonjak.

Komentari