Uobičajene jutarnje gužve na cestama, od Jankomira u smjeru Zagreba kolona

FOTO: Dražen Komar

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj.
Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Gorskom kotaru i Lici, a ima je također i na autocestama A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok te autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Boslijevo i Kikovica.

Mogući su odroni zemlje i kamenja, osobito duž Jadranske magistrale (DC8) i na cestama u gorju. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni su zastoji na dionicama gdje traju radovi te gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa. Zbog radova i suženog kolnika na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba vozi se usporeno, u koloni dugoj oko 1,5 km.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče danas u 08:00 sati do 12.listopada u 18:00 sati za sav promet bit će zatvorena dionica autoceste A1 između čvora Ploče i naplatne postaje Karamatići u oba smjera. Obilazak: smjer Zagreb-Dubrovnik i obratno. A1 (čvor Vrgorac) – DC62 Mali Prolog -ŽC6276 Kobiljača – DC8 Ploče, a za smjer granica BIH – Ploče i obratno: A10 (čvor Kula Norinska) -DC62 Mali Prolog – ŽC6276 Kobiljača – DC8 Ploče.


Komentari