‘UNIŠTENI NAŠ GRADE!’ Performans uoči sjednice zagrebačke Skupštine: ‘Već 20 godina ne čini se ništa po pitanju kaosa s otpadom’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Danas se održava prva sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba nakon smrti gradonačelnika Milana Bandića.

Sjednica će započeti minutom šutnje za gradonačelnika Bandića, a na pitanja na aktualnom satu odgovarat će aktualna gradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević. To je 40., a ujedno i vjerojatno zadnja sjednica prije lokalnih izbora u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Na dnevnom redu naći će se prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Skupštine, izmjene Odluke o izborima članova vijeća Gradskih četvrti i članova vijeća Mjesnih odbora te prijedlog o raspisivanju izbora za članove vijeća Gradskih četvrti i Mjesnih odbora. Također će se odlučivati o prijedlogu o dodjeli Nagrade Grada Zagreba, gdje će se raspravljati o Alemki Markotić koja treba dobiti priznanje “Zagrepčanka godine” i 50 tisuća kuna od Grada Zagreba.

Uoči sjednice, udruga za zaštitu okoliša Resnik održala je prosvjedni performans “Uništeni naš Grade, još i i spalionicu Ti rade”.  Članovi udruge okupili su se ispred Velesajma držeći transparente.

“Unazad 20 godina ništa, ama baš ništa u vezi kaosa s otpadom u Zagrebu se nije dogodilo. Čak, štoviše – umjesto svih prioriteta, umjesto obnove koja nije ni započela Grad Zagreb je raspisao natječaj dugo planiranog, zastarjelog načina zbrinjavanja otpada spaljivanjem i danas je zadnji dan za odabir izvoditelja”, upozorila je predsjednica Udruge Branka Genzić Horvat.


Komentari