UNATOČ NETRANSPARENTNOSTI: Nastavljeni su radovi na Britancu

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Radovi su se odvijeli prebrzo i nedovoljno transparentno.

Početkom mjeseca radovi na Britancu su obustavljeni zbog istrage koju je pokrenulo Državno odvjetništvo, odnosno njihov Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK).

“Građevinska je inspekcija po nalogu Državnog odvjetništva pokrenula nadzor na navedenoj lokaciji. Kako je inspekcijski postupak u tijeku, o utvrđenim činjenicama upoznat ćemo vas čim ih dobijemo”, rekli su tada iz Ministarstva graditeljstva.

Slanje građevinske inspekcije je navodno samo dio mnogo opsežnije istrage radova koje je naručio Grad Zagreb, a provode se pod kontrolom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, na čijem čelu je pročelnik Silvije Novak.

>>>UMIJEŠAO SE I USKOK: Građevinska inspekcija zatvorila gradilište i do daljnjeg zabranila radove na Britancu

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Radovi na uređenju Britanskog trga tada su prekinuti, baš nakon što je gradilište posjetila građevinska inspekcija. No, u Gradu su tvrdili da je razlog prekida radova čekanje na nabavku materijala za drugu fazu uređenja trga.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Radovi su opet pokrenuti 9. studenog, a iz Ministarstva graditeljstva su nam rekli kako je obustavljen inspekcijski postupak nakon što je predočena sva potrebna dokumentacija.

>>>ŠTO ZAGREPČANI MISLE O BRITANCU? ‘Mi iz Donjeg grada šutljiva smo većina, zaustavimo uništavanje trga!’


Komentari