Unatoč kontroli otpada i skupim kantama, u Zagrebu se i dalje ne vodi briga o otpadu

Problem otpada već je uobičajen na raznim područjima Grada Zagreba, a kako nam javljaju čitatelji, pojavio se i na zagrebačkoj Remizi, iza trgovačkog centra Nama.

Iza “Name” krupan otpad je samo odložen, izvan bilo kakvog kontejnera.

Prema pravilima Holding Centra, krupni (glomazni) otpad je predmet ili tvar koju je zbog volumena i/ili mase neprikladno prikupljati u sklopu usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada.

Zakon o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, 73/17) zabranjuje odlaganje krupnog (glomaznog) otpada na javnim površinama.

Za ovu vrstu otpada možete, bez naknade, naručiti odvoz od 2 m3.

Naručivanje usluge se obavlja putem obrasca Zahtjev za odvoz glomaznog otpada zaprimljenih na kućnu adresu, uz račun Zagrebačkog holdinga.

Obrasci Zahtjev za odvozom glomaznog otpada zaprimaju se u periodu od 15. veljače od 15. studenoga na adresu Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10000 Zagreb, na mail adresu: [email protected] ili ispunjavanjem e-Zahtjeva.

Unatoč upozorenju o kontroli otpada i kaznama za nepridržavanje, o čemu smo pisali ranije, čini se da se građani još uvijek ne pridržavaju pravila.


Komentari