Umrla glumica Biserka Alibegović

wikipedia

Hrvatska dramska glumica Biserka Alibegović umrla je u Zagrebu u 85. godini.

Rođena je 8. prosinca 1932. u Prizrenu. Studirala je glumu na Akademiji za pozorišnu umjetnost u Beogradu i apsolvirala 1956. Od 1957. do 1963. je članica drame Narodnog kazališta u Zadru, a od 1964. do 1965. Narodnog pozorišta u Tuzli. Poslije djeluje u u Zagrebu kao slobodni dramski umjetnik, nastupajući u predstavama kazališta Komedija i Teatra &td.

Važnija su joj scenska ostvarenja Izabela (M. Benetović, Hvarkinja), Julija (W. Shakespeare, Romeo i Julija), Perce (G. Weisenborn, Balada o Eulenspiegelu), Kolombina (M. Krleža, Maskerata), Rosaura (C. Goldoni, Lukava udovica) u Zadru, dok se u Tuzli istaknula kao Ursula (Goldoni, Ribarske svađe) i Karolina (D. Gervais, Karolina Riječka). Ostvarila je više uloga u radio-dramama i na televiziji.

U televizijskoj seriji “Gruntovčani” glumila je Francu Pišpekovu, u “Prosjacima i sinovima” Poprdu, u “Kuda idu divlje svinje” Venovu suprugu, a glumila je i u serijama “Dosije”, “Nepokoreni grad”, “Jelenko”, “Velo misto”, “Mejaši” te “Sumorna jesen”.

Glumila je u filmovima “Noć poslije smrti”, “Povratak”, “Mećava”, “Pucanj”, “Deps”, “Nokturno”, “Živjeti od ljubavi”, “Liberty”, “Ponedjeljak ili utorak” i “Maskerata”.


Komentari