Umjetnost i hrana: otvara se novi “najzagrebačkiji” hotel u Branimirovoj

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Prostor inspiriran industrijskim dizajnom kojem je ugodna atmosfera zaštitni znak. Tako će izgledati unutrašnjost nekadašnjega hotela Arcotel Allegra u Branimir centru koja će po završetku radova postati hotel s četiri zvjezdice iz Hilton grupacije – Canopy by Hilton. Za Hiltonov eklektični brend Canopy, za koji je karakteristično spajanje međunarodno utvrđenih standarda u uređenju s lokalnim obilježjima, ovo će biti tek druga lokacija u Europi; nakon Reykjavika, a prije Londona, Madrida i Pariza.

Neuštogljenost u dizajnu, kao i neformalnost u uslugama i ponudi, bit će glavne odlike hotela koji bi svoja vrata trebao otvoriti do kraja mjeseca, piše Večernji list.

“Cijeli je koncept hotela, od dizajna do ponude, temeljen na susjedstvu. Dakle, sve će odisati štihom nekadašnjih starozagrebačkih tvornica koje su se nalazile u ovom dijelu grada, kao što je Union, odnosno kasnije Kraš” poručuju iz hotela. Čak će i jelovnici biti inspirirani domaćim proizvodima i na njima će sve biti tradicionalno hrvatsko, a goste će u sobama u znak dobrodošlice dočekivati jedan od naših najprepoznatljivijih prehrambenih proizvoda, Kraševi bomboni “505 s crtom”. Uređenje hotela prepušteno je studiju Franić i Šekoranja koji su i akreditirani Hiltonovi projektanti. Budući da je hotel smješten u blizini epicentra zagrebačkoga “street arta”, odnosno popularnoga zida s grafitima i željezničke pruge, cijeli će interijer biti protkan različitim elementima urbanih obilježja Zagreba” kažu u upravi hotela.

Dok će zajedničke prostorije poput bara ili predvorja biti uređene u tzv. upscale lifestyleu, u kojemu ležernost spaja naizgled nespojive stvari, spavaće će sobe biti minimalističke, jednostavne, a posebne su po tome što ništa u njima nije rađeno na industrijskoj bazi.

“Sve je dizajnersko, ništa nije rađeno “na veliko”, čak su i madraci unikantni” govore u Canopyju, u kojemu će se urediti 150 soba. Unatoč tomu što je dio velike grupacije i što postoje pravila kada je uređenje u pitanju, Canopy u Branimir centru bit će unikatan, i to baš zato što će biti, kažu, “najzagrebačkiji” hotel u gradu. Kako bi posjetitelji doživjeli metropolu i izvana, moći će koristiti Canopy bicikle na kojima će se najbolje upoznati s gradom. Inače, Zagreb će, nakon Canopyja, postati bogatiji za još jedan hotel iz grupacije, Hilton Garden Inn koji se gradi u blizini Green Gold Centra.

Komentari