Umjesto mobitela, u rujnu tramvaj čekajte uz – poeziju

U četvrtak 12. rujna u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, u Zagrebu održana je konferencija za medije u povodu početka projekta Poezija u gradu.

Projekt je ostvaren zahvaljujući potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske. U ime Ministarstva kulture konferenciji za mediji nazočile su gospođe Maja Zrnčić i Mia Vranješević, a kao izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića, gospođa Maja Petrić iz Ureda za kulturu Grada Zagreba.

Na konferenciji su govorili Sonja Zubović – autorica projekta te pjesnici: Ljerka Car Matutinović, Ružica Cindori, Sonja Manojlović, Ivan Babić i Enes Kišević kao i studenti Studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

Cilj projekta je poticanje čitanja poezije i približavanje stvaralaštva suvremenih hrvatskih autora široj čitateljskoj publici. Autorica projekta je istaknuta pjesnikinja Sonja Zubović, poznata i po projektu Poezija to go iz kojeg se iznjedrio projekt Poezija u gradu. Ideja projekta je da poezija treba umjetnički susret s publikom i to na suvremen način komuniciranja u javnosti.

Na city light oglasnim prostorima u gradu građani će moći vidjeti i čitati pjesme dvanaest autora: Enes Kišević, Andriana Škunca, Ljerka Car Matutinović, Natalija Vorobjova Hržić, Enerika Bijač, Miro Gavran, Ružica Cindori, Sonja Zubović, Ana Horvat, Sonja Manojlović, Davor Šalat i Ivan Babić.


Vizualna rješenja stihova uglednih autora na plakatima dizajnerski su osmislili studenti Studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu Tena Pezdevšek, Kristina Majer i Filip Krajačić.

Svi građani Grada Zagreba kao i posjetitelji moći će uživati u čitanju poezije na City Light
plakatima od 12. rujna do 25. rujna na ovim lokacijama:

1. okretište tramvaja -Črnomerec
2. okretište tramvaja – Dubrava
3. Mažuranićev trg
4. Autobusni kolodvor
5. Maksimirska Ravnice
6. Trešnjevački trg
7. Tomislavov trg kolodvor
8. Maksimirska kod Mašićeve
9. Rooseveltov trg kod HGK
10. Paromlinska podhodnk
11. okretište tramvaja – Borongaj
12. Savska cesta – Cibona

Komentari

loading...