ULOVILI SMO BANDIĆA U PREVARI: Ovako je nekoć govorio o najvrućoj gradskoj temi

Facebook

Treba li Trg maršala Tita preimenovati u Kazališni trg, tema je kojom se bave kandidati za zagrebačkog gradonačelnika.

Prvi je debatu nametnuo HDZ-ov predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, koji slovio kao njihov potencijalni kandidat za gradonačelnika, a zatim se u priču da ne ispadne iz igre uključio SDP-ov potencijalni kandidat Davor Bernardić.
I dok Mikulić zagovara preimenovanje Trga, Bernardić se povijesnom revizionizmu žestoko protivi.
S druge strane, u djelu javnosti činilo se kako je aktualni gradonačelnik Milan Bandić po ovom pitanju odigrao nešto mudriju igru od svojih mogućih protukandidata tvrdeći da bi građani odluku o ovoj vrućoj, ali prije svega ideološkoj temi trebali donijeti na referendumu.

Bandić ne sjeća što je rekao 2009. godine

No, Bandić je očigledno veliki populist, koji svoj populizam više niti ne krije pa se za vlastite potrebe transformira kada i kako mu treba, jer o preimenovanju Titova trga ranije je imao znatno drugačiji pa čak i radikalniji stav na što je podsjetio pravnik Pero Kovačević koji je svojedobno i sam zagovarao ideju o preimenovanju Trga. U tom trenu i na taj prijedlog oglasio se Bandić koji tada nije bio zagovornik referenduma.
“Ja bih bio sretniji da se trg zove Trg Josipa Broza Tita, ali ja mu nisam davao ime pa ga neću ni mijenjati”,  konstatirao je Bandić ne tako davne 2009., ali vremena se po svemu sudeći mijenjaju, a s njima i hrvatski političari.

 

 

Komentari

Komentari

loading...