‘Ulične svjetiljke’ daju savjet: Evo kako možete pomoći beskućnicima u ovim trenucima

Ulične svjetiljke“, i to je prvi hrvatski časopis o beskućništvu i srodnim društvenim temama, osnovan 2008. godine. Cilj časopisa je da sav prihod od prodaje ide za pomoć onima koji su bez doma.

U ovim trenucima kada su te osobe najpogođenije, a socijalni kontakt nije preporučljiv časopis se okrenuo on-line izdanju kako bi i dalje mogli pomagati.

“Svjesni smo težine događaja koje posljednjih dana proživljavaju mnogi stanovnici Hrvatske. Teško je i beskućnicima, kao i ostalim socijalno ugroženim skupinama, ovisnim o pomoći drugih.

U skladu sa situacijom u kojoj se svi nalazimo, privremeno obustavljamo prodaju časopisa „Ulične svjetiljke“ na ulici. Nažalost, time riskiramo da nemila obustava prodaje prodavače baci na ulicu. Kako bismo to izbjegli, pokrećemo „Ulične svjetiljke“ na digitalnoj izdavačkoj platformi Issuu.

„Ulične svjetiljke“, prvi hrvatski časopis o beskućništvu i srodnim društvenim temama, redovito izlazi u tiskanim primjercima od 2008. godine i primjer je kako je moguće ponovno stati na noge – radom, a ne prošnjom. Prodavači su bivši beskućnici i druge socijalno ugrožene osobe.

Prodajom časopisa kreću u resocijalizaciju te si omogućuju plaćanje skromnog smještaja i hrane – isključivo svojim radom. To daje osjećaj vrijednosti, korisnosti i dostojanstvenosti. Prodavači su sada odlučili darovati svoj kruh, časopis čija ih je prodaja trebala nahraniti te zadržati u toplini smještaja u narednim mjesecima.

Na ovom linku https://issuu.com/ulicne.svjetiljke/docs/20_03_19_ulicne_svjetiljke_issuu  moguće je pročitati časopis, a zauzvrat možete podržati prodavače uplatom na IBAN: HR6224020061500038922 ili devizni račun SWIFT ESBCHR22;  HR4124020061100559253 (primatelj: Franjevački svjetovni red, poziv na broj: 1-13-2020, opis plaćanja: donacija za Ulične svjetiljke) u iznosu cijene časopisa – 8 kn. Iznos uplate nije ograničen, tako da je moguće uplatiti proizvoljni iznos. 

Osim redovitih časopisa, na istoj platformi ćemo objavljivati i sitna iznenađenja iz tjedna u tjedan. Prikupljene iznose donacija svaki tjedan podijelit ćemo svim prodavačima, kako bi i izgledalo da je prodaja časopisa na ulici i dalje moguća. 

Ovo razdoblje, kada smo svi na neki način fizički odvojeni jedni od drugih, idealno je za zbližavanje i ojačavanje one neopipljive povezanosti. Omogućite prodavačima da ostanu na sigurnom, ostanite i Vi na sigurnom – uz „Ulične svjetiljke“ u digitalnom obliku.

Pozivamo Vas i da popratite Facebook stranicu „Uličnih svjetiljki“, da se okupimo u dobrom društvu kao međusobna podrška u ovom izazovnom razdoblju: https://www.facebook.com/UlicneSvjetiljke/

Vjerujemo u dobrotu i otvorenost srca ljudi te da uz zajedničke snage, možemo s lakoćom prebroditi teškoće”, stoji u objavi uredništva “Uličnih svjetiljki”.

Komentari