ULAGANJE U HITNU POMOĆ: ‘Ovo će smanjiti broj minuta do dolaska na intervenciju’

Foto: Grad Zagreb

Kako bi se skratilo potrebno vrijeme do dolaska na intervenciju, Grad je nabavio dodatna dva motocikla za pilot projekt Hitna pomoć na motociklima.

Hitna pomoć često ima problem s probijanjem kroz gradsku gužvu pa tako u prosjeku standardnom vozilu treba 7 minuta i 13 sekundi do dolaska na intervenciju. Od standardnog vozila puno je ipak brža Hitna pomoć na motociklima kojoj treba u prosjeku 4 minute i 54 sekunde. Stoga je Nastavni zavod za hitnu medicinu u suradnji s Gradom Zagrebom 2016. godine započeo s projektom nabavke motocikala. Tada su nabavljena dva nova motocikla, a danas su stigla još dva.

“Nabavit ćemo ih još, jer Zagreb kao najveći hrvatski grad s 800 000 stanovnika iziskuje i traži da se podiže letvica i da se nabavljaju nova prometna sredstva”, kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Ravnateljica Hunyadi Antičević kazala je kako će u Zagrebu djelovati tri medicinska tima, u Dorđićevoj, u Maksimirskoj te na Jarunu.

“Prošle godine imali su 713 intervencija, od kojih su 190 obavili sami. Više od 50 posto intervencija bilo je u samom centru grada gdje motocikli zbog brzine i okretnosti pokazuju svoju pravu vrijednost”, kazala je Antičević.


Komentari