UKLONJENA SKIJAŠKA STAZA. Bakačeva se vratila u prvobitno stanje

16.01.2017., Zagreb - Skijaska staza u Bakacevoj ukonjena je, a djelatnici Cistoce peru plocnik. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Njome su se spustile skijaške legende, a zatim i građani.

Atraktivna staza u centru grada, točnije Bakačevoj ulici, bila je predmetom rasprava i debata. Građani su o njezinom postavljanju imali dvojaka mišljenja. S jedne strane je neosporna promocija Zagreba, a s druge se strane nametalo pitanje je li se taj novac mogao bolje utrošiti.

Od katedrale do Manduševca vozila se atraktivna utrka legendi i tako je Svjetska skijaška federacija proslavila 50. rođendan Svjetskog kupa. Okupila se tada rijeka građana i tramvajski promet je stao. Strani mediji i sportaši o ovoj su stazi i samoj Snježnoj kraljici vrijednoj 23 milijuna kuna govorili i pisali samo u epitetima.

Građani su bili uistinu podjeljenih mišljenja. Jedni su smatrali kako gradonačelnik Bandić ovime pokušava osvojiti poene za predstojeće izbore, a drugi nisu skrivali sreću.

“Dosežemo svemirske razmjere u impresioniranju stranaca i punjenju medijskog prostora. Ne vidim baš nikakvu dobit ovim spektaklom. Neće to poboljšati ništa osim nezasitnih ega onih koji misle da nam je bolje čim se o nama u svijetu puno priča. Ostaje nam razmišljati o cijeni tog ega”, napisala je naša čitateljica.

>>> ‘SLJEME U GRADU’ PODIJELILO ZAGREPČANE: ‘Drugi nas hvale, mi sami sebe pljujemo’ (FOTO)

Neki su jednostavno bili oduševljeni.

“Da nam euri padaju s neba našlo bi se onih koji bi rekli da ni to ne valja! Zagrebe svaka ti čast! U svemu si ove zime pokazao Europi da si br1!!! Bože daj još ovako dobrih ideja u budućnosti”, zaklučio je Ile.

Staza je uklonjena, a Zagrepčanima predstoji vidjeti hoće li nas dočekati i iduće godine.

>>> STRANI MEDIJI I SKIJAŠI ODUŠEVLJENI: Snježnu kraljicu i Bakačevu obasuli pohvalama (FOTO)

 


Komentari