Ukinuli noćnu liniju Zagreb-Velika Gorica, građani bijesni: ‘Ovo je povratak u socijalistički mrak’

Photo: Grgur Zucko/PIXSELL

Noćna linija ZET-a Zagreb – Velika Gorica odnedavno više ne vozi, što je izazvalo negodovanje onih Goričana koji zbog poslovnih ili privatnih obaveza ne stignu “uhvatiti” posljednji autobus na Glavnom kolodvoru koji polazi u pet minuta nakon ponoći.

Čekati drugi do jutra, plaćati taksi ili stopirati opcije su koje preostaju putnicima koji su zakasnili pa se Goričani osjećaju kao da su se vratili u “socijalistički mrak”, piše Gorica.info.

Iz ZET-a su odgovorili kako su “svi polasci na autobusnoj liniji 268 Zagreb, Glavni kolodvor – Velika Gorica, definirani temeljem ugovora i dogovoreni s Gradom Velika Gorica. Za moguće izmjene u rasporedu vožnje potrebno je obratiti se Gradu Velika Gorica”.

S druge strane, Grad lopticu prebacuje na ZET.

“Ugovor o pružanju usluga javnog prijevoza putnika između Grada Velike Gorice i tvrtke ZET d.o.o. kao prijevoznika na snazi je do 30. rujna ove godine. Ugovorom je, između ostalog, definiran obim usluge javnog prijevoza, broj linija i polazaka sukladno potrebama putnika. To uključuje i noćne polaske. S obzirom na to, prijevoznik je dužan poštovati ugovorne odredbe”, odgovorila je Elizabeta Stipetić iz Ureda gradonačelnika Velike Gorice.

Gradonačelnik Dražen Barišić komentirao je odnos sa ZET-om, ali i sa kolegama iz zagrebačke gradske uprave na sjednici velikogoričkog Gradskog vijeća početkom srpnja.

“Velika Gorica ima potpisan ugovor sa ZET-om, ali zadnjih mjeseci mjesečni troškovi prijevoza porasli su sa 850 tisuća kuna na 2 milijuna kuna. I zato tražimo druge modele jer ovakav model je za nas neodrživ”, kazao je gradonačelnik Barišić pojasnivši da se u Gradu Zagrebu narušila, ne samo infrastrukturna, već i financijska statika, suspendiran je proračun i jako teško je voditi politiku u takvim uvjetima.

Koja je sudbina noćnih linija za Veliku Goricu saznat će se po isteku ugovora, nakon 30. rujna.

Do 23. rujna autobusna linija 140 neće prometovati, provjerite obilazni pravac

Komentari