Ukidanje civilne odjeće kontrolorima karata?! Sindikati se pobunili

Davor Visnjic/PIXSELL - ilustracija

No, protiv službene odjeće su se pobunili sindikati, tražeći da o tome razmisle upravo predstavnici kontrolora.

“Još ne znamo hoće li uprava prihvatiti prijedlog o ukidanju civilne odjeće, ali mi svakako nismo za to”, rekao je za Večernji list Davor Šarić, povjerenik za ured i kontrolu karata ZET-ova Sindikata vozača i prometnih radnika.

I sam je Šarić kontrolor pa objašnjava kako ukidanje civilne odjeće nikako nije isplativo ‘zbog načina rada’.

“Oni koji nemaju karte izlaze iz autobusa ili tramvaja čim nas vide da u službenoj odjeći ulazimo u vozilo. Nema potrebe za povratak na staro jer, kad smo kontrolirali isključivo u odorama, karata se jednostavno manje prodavalo”, ističe Šarić pa dodaje kako kupnju karata u ZET-ov autobus ili tramvaj svakako povećava činjenica da se putnika u svakom trenutku može iznenaditi pitanjem ima li važeću prijevoznu kartu.

Ukidanje kontrole u civilu, upozoravaju sindikalisti, za ZET je jednostavno neisplativo te se nadaju da odluka neće proći, dok iz donedavne Holdingove podružnice poručuju kako još ništa nisu odlučili.

“Pravodobno ćemo o svemu obavijestiti korisnike” kažu u ZET-u.

Podsjećaju i na to da je važeća Odluka o prijevozu putnika u javnom prometu prema kojoj kontrolori karata, kojih je u tvrtki trenutačno oko 130, ne moraju nositi uniformu

Također, ‘ovisno o radnim zadaćama i naputku poslodavca, dnevne zadatke mogu obavljati i u službenoj odjeći’.


Komentari