Ujak nesretne djece otkrio mračnu stranu oca-monstruma: ‘Ta mala mi diže tlak!’

Screenshot

Reakcije oko stravičnog događaja na Pagu pri čemu je otac bezdušno pobacao četvero djece s balkona, ne prestaju jenjavati.

U moru osuda, pretpostavki, slutnji i nagađanja, malo jasniju sliku o monstruoznom ocu Josipu Rođaku dao je Stjepan Đurkas, ujak nesretne djece:

“Nikada nije bio normalan… S njim sam jednom prilikom dijelio stan, pa me “uvalio” u dugove, a onda me još konstantno provocirao gdje je god stigao. Dolazio je u moju firmu, maltretirao mene i moje nadređene, šefove, direktora…”, opisuje Stjepan iskustva sa suprugom svoje sestre.

On naglašava kako njihov mučan život nije bio tajna, te za sve krivi socijalne službe:

“Ne samo da nisu odradili svoj posao, nego su mu još davali socijalnu pomoć! Ja sam također znao u kakvim uvjetima ta djeca žive, ali tu pojedinci nisu ništa mogli učiniti”, kaže ujak djece koji zbog svega sa sestrom i djecom nije imao previše kontakta, osim ako bi se slučajno sreli na Pagu:

“Naravno da ih volim… Zbog njih mi svašta pada na pamet, pa sam sebe smirujem. Užasno patim zbog njihove sudbine, ali ponavljam… Oduvijek su patili. Taj njihov “otac” je prezirao vanbračno dijete moje sestre. Stalno ju je provocirao i maltretirao, zbog njega je i otišla u dom. Znao je reći: ‘ta mala mi diže tlak’…”, prisjetio se Stjepan Đurkas.


Komentari