UHVATITE LOPOVA: ‘Ovo je tip kaj je ukrao bicikl mog sina!’

Facebook

U Hrvatskoj gotovo da nema gradske sredine u kojoj krađe bicikla nisu u porastu, na svojoj koži je to osjetio i još jedan Zagrepčanin…

Snježana Grubić ljutita je majka sina kojem je nedavno ukraden bicikl, a s lopovom se odlučila obračunati objavivši njegovu fotografiju “akcije” na Facebooku. “Molim Vas da podjelite, ovo je tip kaj je ukrao bicikl od mog sina, ako ga netko pozna neka se javi meni u inbox ili u PU Remetinec na broj tel. 01 6141 455″, stoji u poruci na Facebooku. Vidljivo je da je riječ o čovjeku 30-ih godina.

Samo jedan je to od sve učestalijih slučajeva ozbiljnog zagrebačkog problema. Gotovo su rijetki žitelji većih gradskih sredina, posebice u Zagrebu, koji nisu bili oštećeni krađama bicikla. Gledano po četvrtima, lopovi su bili najaktivniji prošle godine na području užeg središta Zagreba, ali i na Trnju, Maksimiru i Trešnjevci.

U pojedinim dijelovima države “haraju” i svojevrsne biciklističke bande koje organizirano kradu bicikle, te ih zatim preprodaju, a posebice je na udaru i Zagreb, u kojemu su djelovale grupe u čijem je “portfelju” zagrebačka policija otkrivala na stotine ukradenih bicikala.

>>>‘U Zagrebu bicikl treba zaključavati i kada se ostavi pokraj kafića u kojemu pijemo kavu. Lopovi nikada ne miruju!’

Prošle smo godine zabilježili 287 krađa bicikala, što je 80 krađa manje nego godinu ranije. Trend smanjena krađe bicikala uočljiv je posebno u odnosu na 2012. godinu kada je zabilježeno 826 krađa. Tijekom zadnje dvije godine broj krađa je “prepolovljen”, a takav trend se bilježi i u prvom tromjesječju 2015. – 30,8 % ih je manje“, stoji ipak u statistici Policijske uprave Zagrebačke.

>>>Dobra suradnja s policijom, rezultirala MANJOM krađom bicikala

 

 

 


Komentari