UHIĆENJE DARINKA DUMBOVIĆA Branit će se aktivno, a njegov odvjetnik ima poruku za sve gradonačelnike!

Uskokova akcija uhićenja Darinka Dumobivća, foto: Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Uskok je jutros priveo Darinka Dumbovića, njegova sina Darka, ali i još trojicu poduzetnika koji su optuženi za namještanje poslova u građevinskom sektoru.

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i PU sisačko-moslavačkom, objavio je USKOK na svojim službenim stranicama. Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnost”, objavili su o slučaju iz Uskoka.

“Poslovi su dodjeljivani kroz javni natječaj”

Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić potvrdio je da će se Dumbovići braniti aktivno, ali i da je bivši petrinjski gradonačelnik bio iznenađen Uskokovom akcijom.

“Bivši gradonačelnik je jutros bio iznenađen. Svoj posao je obavljao gradonačelnički kvalitetno, trudio se biti dostupan. Branit će se aktivno. Ovo je danas bilo šokantno. Jesu li što pronašli, smatramo da neće pronaći ništa. Zato će obrana biti aktivna. Svi ti poslovi, koji su sporni, dodjeljivani su kroz javni natječaj. Ne vidim što bi tu mogla biti opravdana sumnja u kazneno djelo”, rekao je Ivanić za N1.

Poslao je i poruku obiteljima lokalnih dužnosnika: “Današnja događanja poruka su svim gradonačelnicima i načelnicima u Hrvatskoj da, ako bilo koji član njihove obitelji ima tvrtku i posluje na području gdje je netko postao gradonačelnik, prestanite s poslovanjem, odselite u bilo koji drugi kraj Hrvatske i radite tamo. Jer ako ostanete, netko će u vas posumnjati da tradite nešto što nije u redu.”

Trenutačno, otac i sin Dumbović nalaze se u policijskoj postaji u Sisku, dok je njihov odvjetnik u Puli. Naime, bez prisustva odvjetnika ne može započeti proces ispitivanja.

Komentari