UHIĆENJA SE NASTAVLJAJU! ‘U velikoj akciji USKOK-a ‘palo’ još deset ljudi, među njima i Bandićev rođak

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon jučerašnjih uhićenja, velika akcija USKOK-a i policije još nije gotova! U Zagrebu je, doznaje Index, u tijeku nova akcija!

Spomenuti medij piše kako je rano ujutro uhićeno još deset ljudi, među je dvoje zaposlenika Grada i osmero poduzetnika. Večernji list pak neslužbeno doznaje kako je među uhićenima i Bandićev rođak.

Najzvučnije ime među uhićenima je ono Kazimira Bačića, glavnog ravnatelja HRT-a koji je, prema informacijama , nosio novac Milana Lončarića, nekadašnjeg vlasnika ugaslog TEŽ-a koji je želio graditi naselje na TEŽ-ovom zemljištu.

U javnosti je glasno odjeknulo i uhićenje bivše ministrice zdravstva Ane Stavljenić-Rukavine, ujedno i dugogodišnje bliske suradnice pokojnog zagrebačkog gradonačelnika.

Itekako su zanimljiva, ujedno i važna, i uhićenja Bandićeva vozača Zdravka Krajine i Denisa Mohenskog, najpoznatijeg kao “kralja Adventa”.

Uz njih, uhićeno je još nekoliko osoba: bivši vlasnik Tvornice električnih žarulja Milan Lončarić, službenica Gradskog ureda za prostorno uređenje Jelena Čeklić, još jedan bivši Bandićev vozač Vladimir Džaja te pročelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić.

Spomenuti medij piše i kako se radi o sljedeća tri kraka:

Afera 1: Advent

Bandićevi vozači Džajo i Krajina te Denis Mohenski uhićeno su zbog korupcije na zagrebačkom Adventu.

Afera 2: Srebrnjak

Ana Stavljenić-Rukavina i Andrea Šulentić sudjelovale su, na Bandićev poticaj, u namještanju natječaja za ravnatelja bolnice Srebrnjak.

Afera 3: Vrtovi svjetla

Kazimir Bačić, Milan Lončarić i Jelena Čeklić uhićeni su zbog korupcije. Naime, Bačić je posredovao između Lončarića i Bandića vezano uz kompleks Vrtovi svjetla koji se nalazi iza tornja TEŽ-a, na tom zemljištu, a povezani su navodno i zbog legalizacije objekta u Radićevoj ulici. U Radićevoj je Bačić dobio stan kao nagradu što je Lončarićev keš nosio Bandiću.


Komentari